Fanshop
Fanshop

Aanvullende veiligheidsmaatregelen rond FC Utrecht – Feyenoord

Rond de wedstrijd tussen FC Utrecht en Feyenoord van aanstaande zondag zijn aanvullende veiligheidsmaatregelen van kracht. De autoriteiten in Utrecht hebben naar aanleiding van de ongeregeldheden van vorige week rond FC Utrecht tegen FC Twente het veiligheidsbeleid rond wedstrijden in de Galgenwaard aangescherpt.
De politie en veiligheidspersoneel van de thuisclub zullen extra controles uitvoeren op het bezit van vuurwerk. Dit zal gebeuren bij Stadion Galgenwaard, maar ook al bij de opstapplaatsen in Rotterdam en Woerden. Indien er vuurwerk wordt afgestoken op eerder genoemde locaties, dan kan dit ertoe leiden dat de autoriteiten in Utrecht de aanwezigheid van alle Feyenoord-supporters bij de wedstrijd verbiedt. Feyenoord roept haar supporters daarom met klem op om geen vuurwerk mee te nemen en af te steken.

De 1.200 Feyenoord-supporters in het uitverkochte uitvak zijn zondag niet de enige Feyenoorders op de tribunes van de Galgenwaard. Vanaf de hoofdtribune zullen nog eens een kleine honderd jonge Feyenoord-supporters samen met hun begeleiders de ploeg van trainer Ronald Koeman aanmoedigen. De kinderen betreden voorafgaand aan de wedstrijd ook het veld, waar zij zullen aansluiten bij een grote groep leeftijdsgenootjes van de supportersvereniging van FC Utrecht.

Voorafgaand aan de wedstrijd vragen zij aandacht voor de veiligheid van kinderen bij thuiswedstrijden van FC Utrecht. De Feyenoord Supportersvereniging heeft desgevraagd haar medewerking aan deze actie toegezegd.