Nipte zege Feyenoord O/19 op Groningen/Cambuur

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdagmiddag het uitduel met FC Groningen/Cambuur A1 zaterdag met 2-3 gewonnen. De Rotterdammers blijven door die zege ongeslagen. Onder 18 won op bezoek bij Quick Boys A1 met dezelfde cijfers: 2-3. Voor Onder 17 leverde de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht B1 een 2-0 zege op. Onder 16 deelde op eigen veld de punten met VVV/Helmond Sport B1: 1-1. Onder 15 speelde op bezoek bij PSV C1 spectaculair met 4-4 gelijk. Het uitduel met Roda JC C2 werd door Onder 14 met 0-6 gewonnen.

ONDER 19 MOEIZAAM VOORBIJ FC GRONINGEN/CAMBUUR A1

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag FC Groningen/Cambuur A1 met 2-3 verslagen. De Rotterdammers leken lang genoegen te moeten nemen met een punt, maar in de slotfase trok de ploeg van trainer Damien Hertog het duel alsnog naar zich toe.

‘Het was een moeilijke wedstrijd’, zei Hertog na afloop. ‘We kwamen op de beginfase na niet heel goed voor de dag. Het liet zich totaal niet voorspellen wie deze wedstrijd zou gaan winnen. We zijn in een goed resultaat blijven geloven en pakken uiteindelijk nog knap de zege.’

O/19 startte fel aan het duel, dat in verband met de overvloedige regenval werd gespeeld op een kunstgrasveld. Al na acht minuten kwamen de Rotterdammers op voorsprong toen Matthew Steenvoorden een vrije trap van Anass Achahbar binnen kopte.

Naarmate de eerste helft vorderde, kwam de thuisploeg steeds beter in de wedstrijd. Feyenoord/Excelsior kwam eerst nog met de schrik vrij, toen een inzet van de Noordelingen op de lat eindigde, maar even later was het wel raak: 1-1. Ook daarna kreeg Groningen/Cambuur nog enkele goede kansen, maar in de eerste helft bleef het bij één tegentreffer voor doelman Boy de Jong.

De tweede helft ging gelijk op. Groningen/Cambuur oogde wat agressiever dan O/19, maar serieuze kansen kreeg de thuisploeg niet. Tien minuten voor tijd bracht Joey Sleegers Feyenoord/Excelsior uit een voorzet van Vincent Janssen opnieuw op voorsprong.

Vlak voor tijd besliste Tony Trindade de Vilhena het duel met de derde Rotterdamse treffer. Een doelpunt van Groningen/Cambuur in de blessuretijd kon niet meer voor spanning zorgen.

FC Groningen/Cambuur A1 – Feyenoord/Excelsior O/19 2-3
8’ 0-1 M. Steenvoorden
21’ 1-1
80’ 1-2 Sleegers
88’ 1-3 Trindade de Vilhena
90’ 2-3

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: De Jong; J. van Deelen, Van Oosten, Van Huijgevoort, Woudenberg; M Steenvoorden (90’ Rutten), Trindade de Vilhena, Sleegers (85’ Van Beek); Agatowski (68’ Janssen), Achahbar en Blij (85’ Van der Velden).

WINST VOOR ONDER 18 NA ONNODIG SPANNENDE WEDSTRIJD

Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Quick Boys A1 met 2-3 gewonnen. De ploeg van trainer Jan Gösgens verzuimde in de eerste helft om het duel vroegtijdig te beslissen, maar won uiteindelijk, mede dankzij twee treffers van Redouan Boulfalfal, verdiend.

De Rotterdammers konden na tien minuten voor het eerst juichen toen Boulfalfal de buitenspelval omzeilde en een lange bal van Brian Thong subtiel over de doelman van de thuisploeg lobte.

De tweede treffer van Feyenoord/Excelsior, een kwartier later, was een kopie van de eerste. Opnieuw kreeg Boulfalfal een lange bal en was hij de verdedigers van Quick Boys te slim af: 0-2. Na die tweede treffer kreeg O/18 een handvol mogelijkheden om verder uit te lopen, maar het waren de Katwijkers die tien minuten voor rust met een afstandsschot op 1-2 kwamen.

William Geyah Darjij herstelde de marge van twee treffers een kwartier na de pauze, maar nog altijd was het duel niet gespeeld. Vijftien minuten voor tijd kon de thuisploeg na een foutje van Emilio Samsey terugkomen tot 2-3, maar daar bleef het bij.

‘Met name over de eerste helft ben ik tevreden’, beschouwde Gösgens na. ‘We waren zo gevaarlijk en kwamen zo vaak in de zestien dat we daar veel meer mee hadden moeten doen. In de tweede helft zijn zij niet echt gevaarlijk geweest, maar zolang het verschil maar één doelpunt is weet je dat de gelijkmaker altijd kan vallen.’

Quick Boys A1 – Feyenoord/Excelsior O/18 2-3
10’ 0-1 Boulfalfal
25’ 0-2 Boulfalfal
35’ 1-2
60’ 1-3 Geyah Darjij
75’ 2-3

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18: Spanjaart; Maatsen, Thong (60’ Yalamoglu), Samsey, Y. van Deelen; Dercks, Thenu (65’ Camanita), Knoester; Boulfalfal (88’ Klooster), J. Steenvoorden en Geyah Darjij (75’ Pisas).

ONDER 17 SLUIT EERSTE SEIZOENSHELFT AF MET ZEGE OP UTRECHT B1

Feyenoord/Excelsior onder 17 heeft zaterdag op eigen veld afgerekend met FC Utrecht B1. De ploeg van trainer Cor Adriaanse was met 2-0 te sterk voor de bezoekers. Dankzij de zege sluiten de Rotterdammers de eerste seizoenshelft met een goed gevoel af.

‘Dit hadden we even nodig’, wist Adriaanse nadat zijn ploeg na drie competitienederlagen weer eens won. ‘We hebben aardig gespeeld. We doen onszelf te kort doordat we vergeten uit te lopen, maar ik ben blij met dit resultaat.’

De Rotterdammers hadden in de beginfase al bij Utrecht weg kunnen lopen, maar Brandon Robinson en Oussama Idrissi lieten grote kansen op de openingstreffer onbenut. Die kwam er na 25 minuten toch via Robinson, die vanuit een hoekschop trefzeker was: 1-0.

Het verschil van één doelpunt gaf geen waarheidsgetrouw beeld van de verhoudingen op het veld. Feyenoord/Excelsior was de betere ploeg, maar verzuimde het duel voortijdig in het slot te gooien. In de tweede helft kwam Utrecht daardoor nog dicht bij de gelijkmaker, maar een inzet van de Domstedelingen eindigde op de paal.

In de laatste minuut maakte Idrissi aan alle onzekerheid een einde. De aanvaller werd in het strafschopgebied gevloerd en benutte zelf de toegekende strafschop: 2-0.

Feyenoord/Excelsior O/17 – FC Utrecht B1 2-0

25’ 1-0 Robinson
80’ 2-0 Idrissi

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/17: De Fockert; Korporaal, Dekker, Lopes Cabral, Ulusoy; De Vos, Elst, Karsdorp (73’ Albertus); Idrissi, Robinson (73’ Albertus) en Knegjens (75’ Hardeveld).

ONDER 16 PAKT PUNT TEGEN KOPLOPER VVV/HELMOND SPORT B1

Feyenoord/Excelsior onder 16 en VVV/Helmond Sport B1 hebben zaterdag op Varkenoord met 1-1 gelijkgespeeld. De ploeg van trainer Gaston Taument kwam in de eerste helft op voorsprong en kreeg daarna kansen op meer, maar op basis van de tweede helft mochten de Rotterdammers tevreden zijn met een punt.

Het spel van O/16 zag er in de eerste helft bij vlagen goed uit. De Rotterdammers kregen de nodige kansen, maar telkens ontbrak het in de afwerking aan scherpte. Na twintig minuten kwam Feyenoord/Excelsior op voorsprong. Een goede voorzet van Ryan Go werd bij de eerste paal door Omar El Baad raak gekopt: 1-0.

Daarna kregen Rick van der Struis en Junior Albertus goede kansen op de 2-0, maar beiden slaagden er niet in de doelman van de Limburgers te verschalken. Vlak voor de pauze kwamen de bezoekers uit een hoekschop op gelijke hoogte. In de tweede helft werd VVV/Helmond Sport met opportunistisch spel een aantal keer gevaarlijk, maar doelman Bob van der Hoek lag telkens goed in de weg.

‘Net als zovaak dit seizoen doen we onszelf tekort door de kansen niet af te maken’, keek Taument terug op het gelijkspel. ‘In de tweede helft hadden we de wedstrijd ook zomaar nog kunnen verliezen. Met een punt tegen de koploper kan ik wel leven, al blijf ik zeggen dat er meer in had gezeten.’

Feyenoord/Excelsior O/16 – VVV/Helmond Sport B1 1-1

20’ 1-0 El Baad
35’ 1-1

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16: Van der Hoek; Gronsveld, James, Kingsale, Go (41’ Proost); El Baad, Van der Pijl, Nieuwkoop (65’ Racaj); Albertus (41’ Manusama), Van der Struis (60’ Luiza Lubanzadio) en Van Eijk.

ONDER 15 HOUDT PUNT OVER AAN SPECTACULAIRE TOPPER

Feyenoord/Excelsior onder 15 heeft zaterdag op bezoek bij PSV C1 met 4-4 gelijkgespeeld. De Rotterdammers speelden een uur met een man minder, nadat doelman Rick van der Mast met rood van het veld was gestuurd. Omdat reservedoelman Michael Fabrie geblesseerd was, moest aanvaller Jari Schuurman de keepershandschoenen aantrekken.

‘Mijn ploeg verdiend een enorm compliment’, zei trainer Jeffrey Oost na de remise. ‘Als je zo lang met tien man speelt en ook nog eens met een veldspeler in het doel, weet je dat je tegendoelpunten gaat krijgen. Als je er dan toch in slaagt een punt te pakken, kun je niet anders dan dik tevreden zijn.’

De start van O/15 was prima. De Rotterdammers hadden het betere van het spel in de beginfase en PSV werd fel onder druk gezet. Maar na 12 minuten ging het mis. Danny van Haaren liet een tegenstander uit zijn rug weglopen, waardoor Van der Mast de aanvaller alleen nog met een overtreding kon stoppen. De doelman moest met rood naar de kant en Schuurman, die de honneurs onder de lat noodgedwongen waarnam, was kansloos op de inzet vanaf elf meter.

Kort daarna schoot Marlon Slabbekoorn de Rotterdammers weer naast PSV, maar die gelijke stand stond slechts twee minuten op het scorebord. De 2-1 van de Eindhovenaren demoraliseerde Feyenoord/Excelsior niet en nog voor de rust boog O/15 de achterstand via Slabbekoorn en El Hankouri om in een 2-3 voorsprong.

Ook in de tweede helft sprankelde het duel van begin tot eind. Twee minuten na de pauze kwam PSV op gelijke hoogte en niet veel later viel ook de 4-3. Acht minuten voor tijd werd Danny Groos in het strafschopgebied vastgehouden en dat leverde O/15 een strafschop op en de verdediger van PSV zijn tweede gele kaart. Slabbekoorn benutte de strafschop en bepaalde de eindstand op 4-4.

PSV C1 – Feyenoord/Excelsior O/15 4-4
12’ 1-0 37’ 3-3
14’ 1-1 Slabbekoorn 46’ 4-3
16’ 2-1 62’ 4-4 Slabbekoorn
25’ 2-2 Slabbekoorn
35’ 2-3 El Hankouri

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15: Van der Mast; Hammouti, Koomen, Verdonk, Absalem; Van der Meer (63’ Hamer), Van Haaren, Slabbekoorn; El Hankouri (49’ Groos), Den Hoedt (55’ Korporaal) en Schuurman.

RUIME WINST ONDER 14 OP RODA JC C2

Feyenoord/Excelsior onder 14 heeft zaterdag Roda JC C2 met 0-6 verslagen. Door de winst sluiten de Rotterdammers de najaarspoule als eerste af. Na de winterstop komt het team van trainer Rob Kurvers uit in de voorjaarspoule, waarin de beste ploegen uit de twee najaarscompetities elkaar treffen.

O/14 was in Kerkrade duidelijk de betere ploeg. Ondanks wat slordig spel in de beginfase, kwam Feyenoord/Excelsior na acht minuten op voorsprong via Rashaan Fernandes. In het vervolg van de eerste helft liep O/14 door treffers van Darren Mettedaf en opnieuw Fernandes uit naar een 0-3 voorsprong.

Na de pauze was het spel van Feyenoord/Excelsior beter verzorgd en verdubbelden de Rotterdammers de score. Nigel Robertha, Nino Roffelsen en Rodney Kongolo verzorgden de treffers in de tweede helft.

Kurvers keek na de klinkende zege met een goed gevoel terug op de eerste seizoenshelft. ‘We hebben duidelijk stappen gezet. De groep verdient daarvoor een compliment. De winnaarspoule wordt nu een mooie uitdaging voor ons. Ik ben erg benieuwd waar we staan.’

Roda JC C1 – Feyenoord/Excelsior O/14 0-6
8’ 0-1 Fernandes
16’ 0-2 Mettendaf
17’ 0-3 Fernandes
41’ 0-4 Robertha
47’ 0-5 Roffelsen
53’ 0-6 Kongolo

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/14: Bijlow; Elmensdorp (58’ Bloemendaal), Sinteur, Kongolo, De Sterke; Roffelsen, Smulder (40’ Knoester), Janga (40’ Schets); Fernandes, Mettendaf (40’ Tilborg) en Robertha (58’ Vliet).