Feyenoord moet genoegen nemen met punt in Utrecht

Feyenoord heeft zondagmiddag tegen FC Utrecht genoegen moeten nemen met een gelijkspel. Na een sterke openingsfase met een doelpunt van John Guidetti, kwam FC Utrecht terug in de wedstrijd en zette het de ploeg van trainer Ronald Koeman op een 2-1 achterstand. Invaller Jerson Cabral tekende in de loop van de tweede helft met een treffer voor de 2-2 eindstand. Sekou Cissé en Jordy Clasie vielen beiden geblesseerd uit.

Feyenoord kende een droomstart in de Galgenwaard, waar Guidetti zijn ploeg al in de tweede minuut op voorsprong zette. De Rotterdammers kwamen goed door over de linkerflank, waarvandaan de Zweedse jeugdinternational na te zijn aangespeeld door Otman Bakkal een dribbel inzette. Guidetti kreeg van de gastheren alle tijd om aan te leggen voor een schot en hij verschalkte voormalig Feyenoord-doelman Rob van Dijk met een bekeken bal in de benedenhoek.

Gesteund door het vroege doelpunt speelde Feyenoord sterk in de openingsfase. Het elftal combineerde makkelijk, hield FC Utrecht eenvoudig van zich af en was na twaalf minuten via Ruben Schaken ook dicht bij de 0-2. Het tweede doelpunt bleef uit, waarna Feyenoord gas terug nam en zo de thuisploeg in de kaart speelde.

FC Utrecht kwam namelijk langzaam terug in de wedstrijd en trok na ruim een half uur spelen de stand bij de eerste de beste kans zelfs gelijk. FC Utrecht-verdediger Daan Bovenberg liet eens te meer zien een sterke kopper te zijn door een vrije trap van Yoshiaki Takagi achter Erwin Mulder te knikken. Gelukkig voor Feyenoord pareerde de doelman nog geen minuut later een schot van dichtbij van Edouard Duplan, anders waren de druiven wel heel zuur geweest voor Koeman en zijn spelers.

Kort na de rust kreeg invaller Cabral na een counter via Mulder en Kelvin Leerdam nog een levensgrote kans, maar in plaats van een doelpunt kreeg Feyenoord niet veel later een dubbele domper te verwerken. In een scrimmage voor het doel van Mulder na een voorzet van Bovenberg moest het elftal niet alleen een tegentreffer slikken, maar verloor het ook nog eens Clasie met een blessure.

Met Kamohelo Mokotjo als zijn vervanger moest Feyenoord daardoor spoorslags op zoek naar een treffer. De Rotterdammers lieten zich door de plotselinge achterstand niet van de wijs brengen en zochten geduldig naar een opening in Utrechts defensie. Cabral wist die uiteindelijk na ruim een uur spelen te vinden, toen hij vanaf rechts naar binnen dribbelde. De buitenspeler verraste vanaf de rand van het strafschopgebied Utrecht-doelman Van Dijk met een schot in de korte hoek: 2-2.

In het laatste kwartier van de wedstrijd mocht Feyenoord de meeste aanspraak maken op de zege, met onder meer twee uitgespeelde kansen voor Guidetti. Beide keren eindigde de inzet van de Zweed echter naast het doel van Van Dijk, waardoor de Rotterdammers uiteindelijk genoegen moesten nemen met een punt in de Galgenwaard.

FC Utrecht – Feyenoord 2-2

2’ 0-1 Guidetti
32’ 1-1 Bovenberg
51’ 2-1 Duplan
66’ 2-2 Cabral

Scheidsrechter: Vink

Geel: Bulthuis, Duplan (beiden FC Utrecht), Guidetti, Leerdam (beiden Feyenoord)

Rood: Bulthuis (twee keer geel)