Koeman baalt van verslapping bij Feyenoord

De twaalfhonderd Feyenoord-supporters in het uitvak van de Galgenwaard gingen er eens goed voor zitten, toen John Guidetti Feyenoord al na twee minuten op voorsprong zette. De ploeg van trainer Ronald Koeman leek op weg naar een mooie overwinning, maar in de loop van de eerste helft verloor het langzaam de grip op de wedstrijd. ‘We waren oppermachtig in de openingsfase’, zei Koeman na afloop. ‘We overspeelden Utrecht volledig en hadden de wedstrijd moeten beslissen. In plaats daarvan leek het vanaf de kant dat wij makkelijker werden. Dat Utrecht terug in de wedstrijd kwam, lag volledig aan ons.’
Door de door Koeman genoemde gemakzucht kreeg FC Utrecht gaandeweg de wedstrijd geloof in een goed resultaat. ‘Utrecht ging opportunistisch spelen’, keek de coach terug. ‘Als je mee gaat in hun spel, dan win je niet. Wij hadden Utrecht nooit het gevoel mogen geven dat er iets te halen viel.’

Na de 2-1 achterstand kwam Feyenoord via invaller Jerson Cabral nog terug tot 2-2 en kreeg het zelfs nog kansen op de overwinning. ‘Maar heel groot waren die kansen niet’, zei Koeman. ‘Dat wij ziek zijn van een gelijkspel in Utrecht zegt wel iets. Het geeft aan dat we veel verwachten van onszelf.’

Feyenoord verloor in de Galgenwaard Sekou Cissé en Jordy Clasie met een blessure. De Ivoriaan ging door zijn enkel, de Nederlands jeugdinternational werd op zijn hoofd geraakt bij de scrimmage waar Utrechts tweede treffer uit voortkwam. ‘Jordy wilde zelf door spelen, maar scheidsrechter Vink zag goed dat het niet ging’, besloot Koeman. ‘Jordy was duizelig en misselijk, maar had na de wedstrijd gelukkig alleen nog maar wat hoofdpijn.’