Beloften onderuit tegen Jong Heracles Almelo

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandag een ruime nederlaag geleden, op bezoek bij Jong Heracles Almelo. De ploeg van coach André Hoekstra ging met 4-0 onderuit. Jong Heracles kwam vlak voor rust op voorsprong via Anmar Almabukari. Binnen tien minuten in de tweede helft was de wedstrijd beslist, nadat Joey Belterman en Everton Ramos da Silva de stand op 3-0 hadden gebracht. Twintig minuten voor tijd bepaalde Daryl van Mieghem de eindstand.
Dat Jong Heracles niet al vroeg in de eerste helft op voorsprong was gekomen, was te danken aan doelman Jordy Deckers. Hij redde een matig ingeschoten strafschop van Almubakari. De penalty was direct één van de weinige wapenfeiten van Jong Heracles in de eerste helft, want Jong Feyenoord/Excelsior was de bovenliggende partij. Mick van Buren kreeg de grootste kans om zijn ploeg ook op voorsprong te schieten, maar de spits kwam een teen te kort om een voorzet van Mitchell te Vrede binnen te tikken.

‘We hadden in die fase tot aan de rust een doelpunt moeten maken’, blikte coach Hoekstra na afloop terug. ‘We begonnen niet goed aan de wedstrijd, maar na de gestopte strafschop kwamen we beter in ons spel. We waren alleen niet scherp voor de goal.’

Waar Jong Feyenoord/Excelsior verzuimde om te scoren, kwam de thuisploeg kort voor rust tegen de verhoudingen in op voorsprong via een schot van Almubakari. Het doelpunt gaf Jong Heracles het vertrouwen om na rust een tandje bij te schakelen. Binnen tien minuten in de tweede helft was de wedstrijd beslist, door doelpunten van Belterman en Everton.

Hoekstra koos er in het laatste half uur voor om achterin één op één te gaan spelen. Via Terence Kongolo kreeg Jong Feyenoord/Excelsior daarna de mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken, maar nadat Van Mieghem twintig minuten voor tijd 4-0 maakte was alle hoop op een goed resultaat vervlogen.

‘Als je één tegen één gaat spelen is het belangrijk dat je duels wint, maar dat deden we te weinig’, constateerde Hoekstra. ‘Ik kan niet tevreden zijn over onze wedstrijd. Te veel spelers haalden niet hun niveau. De eerste helft waren we gelijkwaardig aan Jong Heracles, maar na rust hebben we de wedstrijd mede door persoonlijke fouten uit handen gegeven.’

Jong Heracles Almelo – Jong Feyenoord/Excelsior 4-0
43’ 1-0 Almubakari
47’ 2-0 Belterman
53’ 3-0 Everton
71’ 4-0 Van Mieghem

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Deckers; Djellal (60’ Berkvens), Mattheij, Kongolo, Y. van Deelen (46’ Samsey); Van Haaren, Vorthoren (60’ Van der Velden), Isoufi; Van Buren, Te Vrede en Biseswar.