In de aanloop naar de topper tegen FC Twente van aanstaande zondag blikt Feyenoord.nl terug op drie gedenkwaardige confrontaties met de Tukkers uit het verleden. In het tweede deel: Feyenoord tegen FC Twente in de halve finale van het bekertoernooi van 2009/2010. FC Twente kwam als koploper van de eredivisie naar De Kuip en was in de eerste helft ook de bovenliggende partij. Nadat in de rust Roy Makaay in het veld was gekomen, kantelde de wedstrijd volledig. Vroeg in de tweede helft bracht Giovanni van Bronckhorst zijn ploeg op gelijke hoogte met FC Twente, dat kort voor rust op voorsprong was gekomen via Bryan Ruiz. Het overwicht van Feyenoord leverde zes minuten voor tijd het gewenste resultaat op. Roy Makaay zorgde voor een orkaan van gejuich door de 2-1 binnen te schieten, waarmee hij zijn ploeg een plek in de bekerfinale bezorgde.