Fanshop
Fanshop

Feyenoord O/19 en Sparta A1 in evenwicht

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft, uit bij Sparta Rotterdam A1, met 2-2 gelijkgespeeld. Elvis Manu was voor beide treffers verantwoordelijk. De ploeg van trainer Damien Hertog sluit de eerste seizoenshelft af als nummer twee, met twee punten achterstand op koploper Ajax A1. Onder 18 verloor op bezoek bij Argon A1 met 4-0. De uitwedstrijd van Onder 15 bij FC Den Bosch C1 werd in verband met de overvloedige regenval afgelast.

ONDER 19 DEELT PUNTEN MET SPARTA A1

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft de derby met Sparta Rotterdam A1 zaterdag met 2-2 gelijkgespeeld. Op sportpark Nieuw Terbregge kwam de ploeg van trainer Damien Hertog twee keer terug van een achterstand. Elvis Manu gaf een voor hem feestelijke week met twee treffers een passend einde. De aanvaller bereikte eerder deze week een principeovereenkomst met Feyenoord over een contract dat hem voor drieënhalf jaar aan de club bindt.

‘Ik hou gemengde gevoelens aan deze wedstrijd over’, zei Hertog na de derby. ‘We wilden ongeslagen blijven, dat is gelukt, maar er had zeker meer in gezeten. Ik denk ook dat we meer hadden verdiend.’

Na een goede start, met een paar mogelijkheden, kreeg O/19 wat meer moeite met Sparta. Feyenoord/Excelsior slaagde er niet goed in de thuisploeg onder druk te zetten. Tot grote kansen voor Sparta kwam het niet.

Toch kwam de thuisploeg na iets meer dan twintig minuten op voorsprong uit een vrije trap. Feyenoord/Excelsior herpakte zich na die tegentreffer goed en kreeg steeds meer de overhand. Vijf minuten voor de pauze schoot Manu, op aangeven van Joey Sleegers, de gelijkmaker binnen: 1-1.

In de tweede helft was O/19 duidelijk de bovenliggende partij. De ploeg van Hertog speelde voor de winst en kreeg prima mogelijkheden via Terence Kongolo en Tony Trindade de Vilhena, maar de kopbal van Kongolo eindigde op de lat en ook Trindade de Vilhena zat het niet mee: hij miste voor open doel.

Een spaarzame uitval bracht Sparta een kwartier voor tijd uit het niets opnieuw op voorsprong. Feyenoord/Excelsior ging daarna met man en macht op zoek naar de gelijkmaker en vond die in de slotfase via Manu.

O/19 sluit de eerste seizoenshelft af als de nummer twee van de ranglijst. Koploper Ajax speelde gelijk tegen AZ en profiteerde daardoor niet van de remise van Feyenoord/Excelsior. Het verschil op de ranglijst blijft twee punten.

Sparta Rotterdam A1 – Feyenoord/Excelsior O/19 2-2
Scoreverloop:
22’ 1-0
40’ 1-1 Manu
73’ 2-1
85’ 2-2 Manu

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: De Jong; J. van Deelen, Kongolo, Van Huijgevoort, Woudenberg; Agatowski, Trindade de Vilhena, Sleegers; Van der Velden (75’ Janssen), Blij en Manu.

ONDER 18 HARD ONDERUIT BIJ ARGON A1

Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft de eerste seizoenshelft afgesloten met een nederlaag. Op bezoek bij Argon A1 ging de ploeg van Jan Gösgens, die in verband met ziekte op de bank werd vervangen door Jeffrey Oost, met 4-0 onderuit.

De Rotterdammers begonnen slap aan de wedstrijd en moesten daarvoor na zestien minuten de prijs betalen. De thuisploeg kopte vanuit een hoekschop raak. De openingstreffer van Argon werd hevig bediscussieerd omdat Feyenoord/Excelsior meende dat Sven van Beek de bal voor de doellijn wegkopte. De arbiter oordeelde echter dat de bal de doellijn volledig had gepasseerd: 1-0.

Voor de pauze slaagde O/18 er nauwelijks in mogelijkheden van betekenis te creëren. Argon was feller en kwam in de laatste minuut van de eerste helft op een 2-0 voorsprong. De Rotterdammers kwamen voor de tweede helft vervolgens met een andere instelling uit de kleedkamer. Er werd hard gewerkt om de voorsprong ongedaan te maken. Dalian Maatsen was kort na rust met een inzet op de paal onfortuinlijk.

Na een klein uur spelen, diende Argon Feyenoord/Excelsior de genadeklap toe met de 3-0. Daarna probeerde O/18 het nog wel en was het via William Geyah Darjij dicht bij een treffer, maar opnieuw stond de paal in de weg. Vlak daarna was het weer raak voor de thuisploeg en was de wedstrijd gespeeld.

‘Zeker op basis van de eerste helft een terechte uitslag’, was Oost van mening. ‘We zijn heel slap begonnen. Voor rust leverden we te weinig arbeid. Over de tweede helft heb ik niets te klagen, maar toen was het al te laat.’

Argon A1 – Feyenoord/Excelsior O/18 4-0
Scoreverloop:
16’ 1-0
45’ 2-0
57’ 3-0
60’ 4-0

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18: Spanjaart; Samsey, Rutten (54’ Lopes Cabral), Van Beek, Y. van Deelen; Knoester (54’ Camanita), Dercks, J. Steenvoorden; Maatsen (59’ Knegjens), Robinson (75’ Korporaal) en Geyah Darjij.