Fanshop
Fanshop

Hattrickheld Guidetti loodst Feyenoord langs FC Twente

Feyenoord heeft zondag een prima eerste seizoenshelft afgesloten in stijl. De ploeg van trainer Ronald Koeman was in een spectaculaire wedstrijd met 3-2 te sterk voor FC Twente. Feyenoord hield het tot de laatste minuut spannend in De Kuip. John Guidetti had zijn ploeg in de eerste helft met een hattrick op een 3-0 voorsprong gebracht, maar FC Twente kwam in de tweede helft sterk terug. Feyenoord verdedigde in de laatste 25 minuten daardoor met succes een voorsprong van nog maar één doelpunt. Stefan de Vrij maakte in de slotminuten zijn rentree na een enkelblessure.
De supporters in De Kuip beseften bij de rust dat ze getuige waren geweest van een gedenkwaardige eerste helft van Feyenoord. De ploeg van Ronald Koeman leek de wedstrijd tegen titelkandidaat FC Twente op dat moment al zo goed als beslist te hebben, door een 3-0 voorsprong te nemen. Grote man aan Rotterdamse zijde was John Guidetti, die zijn goede vorm van de afgelopen weken doortrok en bekroonde met een loepzuivere hattrick. De Zweedse spits, die bij het ingaan van de rust luidkeels werd toegezongen door het legioen, zorgde voor een fenomenale prestatie door drie keer in de eerste helft op doel te schieten en ook drie keer te scoren.

 
Al na acht minuten zette Guidetti zijn ploeg op voorsprong, door een uitstekende aanval te bekronen met een prima intikker van dichtbij. De treffer kwam voor een groot deel op het conto van Otman Bakkal, die goed vrij kwam en Guidetti prima bediende met een afgemeten voorzet.

 
Bakkal was een kwartier na de openingstreffer zelf dichtbij de 2-0. De middenvelder bracht eerst Karim El Ahmadi in stelling, door attent een vrije trap op het middenveld snel te nemen. Hij zette hiermee El Ahmadi vrij voor de doelman. Het schot van de middenvelder werd gered, waarna Bakkal het bij de rebound van zeer grote afstand probeerde. Zijn lage schot met links eindigde op de paal.

 
Op slag van rust moest Feyenoord voor het eerst echt op haar hoede zijn, toen Twente een hoekschop verdiende en de luchtmacht van de Tukkers mee naar voren kwam. Dat hadden ze beter niet kunnen doen, want het was Feyenoord dat profiteerde door razendsnel uit te breken. El Ahmadi bereikte daarbij Guidetti, die vanaf links naar binnen trok en in de korte hoek binnen schoot.

 
Nog geen minuut later had het Zweedse fenomeen zijn derde doelpunt van de middag – zijn elfde van het seizoen - ook op zijn staan. Feyenoord veroverde direct vanaf de aftrap de bal, waarna Guidetti opnieuw in stelling werd gebracht. Hij kapte vervolgens twee verdedigers uit, voordat hij dit keer met links in de korte hoek raak schoot.

 
FC Twente, dat er in de eerste helft nauwelijks aan te pas kwam, kreeg na rust plots veel meer ruimte om te voetballen. Nadat Bakkal een enorme mogelijkheid op 4-0 had laten liggen door op het lichaam van Mihaylov te schieten, kwam Twente binnen twintig minuten op 3-2. Dat mocht Feyenoord zichzelf aanrekenen. Na krap een uur werd er niet goed uitverdedigd bij een hoekschop waardoor Nacer Chadli kon profiteren. Tien minuten later bracht Luuk de Jong de spanning helemaal terug in de wedstrijd, door Erwin Mulder met een schot in de verre hoek te passeren.
Voor Feyenoord was daarmee de opdracht voor de laatste 25 minuten van de wedstrijd duidelijk. De ploeg verdedigde met man en macht de voorsprong die was geslonken tot nog maar één doelpunt. Met het nodige kunst- en vliegwerk werd de zege uiteindelijk veilig gesteld en kon heel Feyenoord opgelucht ademhalen.
 
Feyenoord – FC Twente 3-2
Scoreverloop:
8’ 1-0 Guidetti
43’ 2-0 Guidetti
44’ 3-0 Guidetti
56’ 3-1 Chadli
66’ 3-2 De Jong
 
Scheidsrechter: Liesveld
 
Geel: Rosales (FC Twente), Bakkal, El Ahmadi (Feyenoord)
 
Opstellingen:
Feyenoord: Mulder; Leerdam, Vlaar, Martins Indi, Nelom; Clasie, Bakkal, El Ahmadi; Schaken (87’ De Vrij), Guidetti (83’ Biseswar) en Cabral (70’ Mokotjo).
FC Twente: Mihaylov; Rosales, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli (86’ Berghuis); Landzaat (65’ Janssen), De Jong, Brama; Chadli, Janko (73’ Fer) en John.