De Vrij kijkt omhoog na zege op Twente

Stefan de Vrij maakte zondagmiddag in de slotfase van de wedstrijd tegen FC Twente zijn rentree nadat hij enkele weken had moeten toekijken met een enkelblessure. De verdediger viel soeverein in en speelde in de absolute slotfase nog een cruciale rol, door in het zestienmetergebied met een gewaagde tackle de opstomende FC Twente-midddenvelder Leroy Fer af te stoppen. ‘Ik kon niet anders dan een tackle inzetten’, zei De vrij na afloop. ‘Ik speelde de bal met mijn tenen, dus volgens mij was er niet veel aan de hand.’
De verdediger viel in tegen het einde van de tweede helft, waarin Feyenoord het een stuk moeilijker had dan voor de rust. De Tukkers kwamen met twee doelpunten terug in de wedstrijd, na een voor Feyenoord uitstekende 3-0 ruststand. ‘Deze overwinning is verdiend’, zei De Vrij. ‘We hebben het onszelf wel onnodig moeilijk gemaakt. We hadden de wedstrijd eerder moeten beslissen.’

Feyenoord verkleinde met de zege de achterstand op Twente op de ranglijst tot twee punten en doet zo – mede ook vanwege de nederlaag van koploper AZ – goed mee om de bovenste plaatsen. ‘We moeten zo lang mogelijk blijven aanhaken’, zei De Vrij. ‘We hebben eerder een moeilijkere fase gekend, maar de draad tegen Vitesse weer opgepakt. Die lijn hebben we de afgelopen weken goed doorgetrokken.’

Het was de wedstrijd tegen Vitesse waarin De Vrij geblesseerd uitviel. De verdediger werkte sindsdien keihard aan zijn herstel, met zijn prima invalbeurt in de laatste wedstrijd voor de winterstop als beloning. ‘Ik heb het zelf moeilijk gehad, maar was blij dat het team het goed heeft gedaan’, besloot hij. ‘Ik wilde zelf ook mijn bijdrage leveren. Ik ben blij dat ik vandaag weer heb kunnen voetballen.’