Zege op FC Twente in beeld

Feyenoord sloot zondag een prima eerste seizoenshelft af met een overwinning op titelkandidaat FC Twente. De ploeg dankte de zege aan een uitstekende eerste helft, waarin een hattrick van John Guidetti een 3-0 ruststand opleverde. Na rust kwam FC Twente beter voor de dag. De Tukkers kwamen terug tot 3-2, maar Feyenoord hield uiteindelijk stand waardoor het jaar 2011 werd afgesloten met een spectaculaire overwinning. Een terugblik op de wedstrijd in elf foto’s.

Feyenoord tegen FC Twente was de wedstrijd van John Guidetti. Niet alleen maakte de spits drie doelpunten, maar ook kreeg hij de complimenten van Ronald Koeman voor de manier waarop hij constant twee verdedigers bezig hield.

FC Twente krijgt in de eerste helft nauwelijks kansen. De keren dat de bezoekers wel in de buurt van het doel van Erwin Mulder komen, staat de keeper zijn mannetje.

De 1-0 voor Feyenoord komt voor een groot deel op het conto van Otman Bakkal. De middenvelder speelt zich knap vrij en geeft een prima voorzet op Guidetti die goed binnen tikt.

Guidetti viert zijn eerste doelpunt samen met Jerson Cabral en Ruben Schaken.

Het overwicht in de eerste helft is voor een groot deel te danken aan het feit dat de strijd op het middenveld wordt gewonnen door Feyenoord.

Guidetti maakt kort voor rust in een minuut tijd zijn tweede en derde doelpunt van de middag.

Oud-Feyenoorder Leroy Fer komt een kwartier voor tijd in het veld bij FC Twente, maar weet bij een 3-2 tussenstand het tij niet te keren voor de Tukkers.

Feyenoord houdt het tot de laatste minuut spannend in De Kuip. De ontlading op de bank na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter is daardoor enorm.

Stefan de Vrij viert de overwinning én zijn rentree na een enkelblessure. De verdediger voorkomt in de slotminuut de gelijkmaker met een sublieme tackle.

Guidetti bedankt het legioen en gooit de schoenen waarmee hij drie keer scoorde het publiek in.

De 3-2 overwinning wordt door de selectie gevierd samen met een natrillende Kuip.