Fanshop
Fanshop

Diego Biseswar vertrekt naar Kayserispor

Diego Biseswar (23) gaat Feyenoord na ruim tien jaar verlaten. De aanvaller tekende woensdag een contract dat hem vanaf 1 januari 2012 voor 4,5 jaar aan Kayserispor verbindt. Feyenoord en de Turkse club bereikten eerder op de dag al een akkoord over de transfersom en verdere voorwaarden van de overgang. Het door Shota Arveladze getrainde Kayserispor bezet momenteel de negende plaats in de Süper Lig, het hoogste niveau in Turkije. Het contract van Biseswar bij Feyenoord liep komende zomer af.
Biseswar kwam in de zomer van 2001 naar Feyenoord, waar hij destijds begon in de C1 en vervolgens alle jeugdelftallen doorliep. In het seizoen 2004/2005 debuteerde de aanvaller in de hoofdmacht, maar slaagde er daarna niet in een vaste plaats in de selectie te veroveren. Vervolgens werd Biseswar verhuurd aan Heracles en De Graafschap.

Eenmaal terug bij Feyenoord greep Biseswar tijdens het seizoen 2008/2009 alsnog overtuigend zijn kans. De aanvaller maakte die jaargang zeven, zonder uitzondering zeer fraaie doelpunten. Biseswar was sindsdien een vaste waarde in de selectie van Feyenoord, waar hij tijdens het huidige seizoen niet meer kon rekenen op een basisplaats. De aanvaller speelde in totaal 93 eredivisieduels voor Feyenoord. Hierin tekende hij voor elf treffers.