Fanshop
Fanshop

Terugblik: Het jaar van Damien Hertog

In de laatste week van 2011 blikt Feyenoord.nl met vier Feyenoorders uit verschillende geledingen terug op het afgelopen jaar, aan de hand van hun persoonlijke hoogte- en dieptepunten. Voor ieder van hen was 2011 een jaar om niet snel te vergeten. In deel II: Damien Hertog. Afgelopen zomer werd de voormalige jeugdspeler van Feyenoord aangesteld als trainer van Feyenoord/Excelsior onder 19, nadat hij het seizoen ervoor al als assistent-trainer actief was binnen Feyenoord Academy.

Hertog: ‘Als ik terugkijk op het afgelopen jaar, dan is dat heel positief verlopen. Het eerste halfjaar heb ik heel plezierig samengewerkt met Jean-Paul van Gastel. Sinds deze zomer ben ik zelf eindverantwoordelijk voor Onder 19. De afgelopen maanden zijn intensief geweest, maar dat kan ook niet anders in functie die ik heb. Maar voor de vele energie die ik heb gestoken in de ontwikkeling van de jeugdspelers heb ik veel plezier en mooie momenten teruggekregen.

Bij Onder 19 werken we dit seizoen met een grote groep. Het is mooi om te zien dat de jongens voor elkaar willen vechten, samen beter willen worden. De spelers ontwikkelen zich goed en dat heeft voor een aantal jongens al tot mooie dingen geleid. Elvis Manu en Matthew Steenvoorden hebben een contract verdiend en Terence Kongolo zat al eens op de bank bij het eerste elftal. Anass Achahbar heeft zelfs mogen debuteren en maakte al een doelpunt. Heel leuk voor die gasten.

Voor de mensen binnen Feyenoord Academy zijn de kansen die jeugdspelers bij het eerste elftal krijgen motiverend. Het geeft voldoening, is een vorm van waardering en erkenning voor de manier waarop wij spelers opleiden. Het is mooi dat bij het eerste elftal nadrukkelijk naar de jeugd wordt gekeken. Jean-Paul kent die jongens natuurlijk stuk voor stuk uit zijn tijd op Varkenoord, maar Ronald Koeman heeft duidelijk ook oog voor de jeugd. Hij laat ze ruiken aan het grote werk. Al met al is het een heel goed jaar geweest.’