Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Terugblik: Het jaar van Ron Smit

In de laatste week van 2011 blikt Feyenoord.nl met vier Feyenoorders uit verschillende geledingen terug op het afgelopen jaar, aan de hand van hun persoonlijke hoogte- en dieptepunten. Voor ieder van hen was 2011 een jaar om niet snel te vergeten. In deel III: Ron Smit. Sinds november van dit jaar is hij interim-voorzitter van de Feyenoord Supporters Vereniging (FSV).

Smit: ‘Als ik terugkijk op het jaar 2011 geeft me dat als supporter een heel dubbel gevoel. Het vorige seizoen heeft Feyenoord natuurlijk slecht afgesloten, maar als je kijkt hoe we er nu voorstaan dan is dat gevoel helemaal ten goede gekeerd. Het gaat sportief ontzettend goed. Als Feyenoorder hoop je elk seizoen dat we bovenin mee gaan doen, maar wat dat betreft zijn we de afgelopen jaren niet verwend. Dat het tot nu toe wel goed gaat, vind ik een groot compliment waard voor met name de technische staf.

Het mooiste moment van dit jaar vond ik de wedstrijd tegen PSV, aan het begin van deze maand. Zoals elke wedstrijd zat ik toen samen met mijn zoon op vak PP. Vanaf de eerste minuut hadden we het gevoel dat er iets moois stond te gebeuren. Dat merkte je aan alles: aan de supporters, aan de sfeer en aan de geweldige manier waarop de spelers dat oppikten. Feyenoord straalde iets onoverwinnelijks uit.

Het was geweldig om te zien hoe groot de ontlading was na die wedstrijd. Qua sfeer deed die dag me terugdenken aan de wedstrijd die we in 2002 hebben gespeeld in de UEFA Cup. Het gaf me echt kippenvel. Door wedstrijden zoals die tegen PSV, Ajax en FC Twente heb ik al supporter weer het gevoel: we kunnen het. Bij zowel supporters als de spelers ontstaat steeds meer het gevoel: wij zijn Feyenoord en niemand haalt zomaar de punten op bij ons. Zo hoort het ook te zijn bij deze mooie club, alleen is dat lang niet het geval geweest.

Voor mij persoonlijk was het daarnaast een mooi moment om in november als interim-voorzitter van de FSV gekozen te worden. Ik vind het een absolute eer om die enorme supportersschare van Feyenoord te mogen vertegenwoordigen. Samen met mijn medebestuursleden ben ik inmiddels volop aan de gang. De gesprekken die we met Feyenoord voeren verlopen goed, dus we hopen dat we dat zo kunnen houden. Daar gaan we alles voor in het werk stellen.’