Fanshop
Fanshop

Terugblik: Het jaar van Martin van Geel

In de laatste week van 2011 blikt Feyenoord.nl met vier Feyenoorders uit verschillende geledingen terug op het afgelopen jaar, aan de hand van hun persoonlijke hoogte- en dieptepunten. Voor ieder van hen was 2011 een jaar om niet snel te vergeten. In deel IV (slot): Martin van Geel. Per 1 mei startte de voormalige aanvoerder van Feyenoord als technisch directeur in De Kuip.

‘Mijn dienstverband bij Feyenoord begon hectisch met binnen een paar weken de explosie in Ermelo. Wat daar is gebeurd heeft me totaal verrast, maar gelukkig hebben we snel een nieuwe technische staf met ervaring en autoriteit weten te formeren. We hadden de hoop en de verwachting dat het eerste elftal daardoor beter zou renderen.

Uiteindelijk is het nog beter gegaan dan verwacht. Het is knap hoe snel het team en de spelers individueel zich de afgelopen maanden prima hebben ontwikkeld. Het elftal moest stabieler worden, overtuigd van eigen kunnen zijn. Ronald Koeman heeft dat met zijn staf weten te realiseren. Daar verdienen ze de complimenten voor.

Topvoetbal is niet vrijblijvend. We moeten ambitieus zijn, het hoogste nastreven. Ronald Koeman weet die overtuiging over te brengen. Hij is daar de belangrijkste man in. Nu de eerste seizoenshelft erop zit, mogen we concluderen dat zijn komst perfect heeft uitgepakt. We hebben hoogte- en dieptepunten gekend, maar als je alle resultaten onder elkaar zet, dan mogen we voor dit moment tevreden zijn.

Ron Vlaar en Stefan de Vrij spraken aan het begin van de zomer bij hun contractverlenging als eersten hun vertrouwen uit in de toekomst van Feyenoord. Dat was een mooi signaal. Leroy Fer en Georginio Wijnaldum dachten dat zij zich bij een andere Nederlandse club beter konden ontwikkelen en vertrokken. Dat spelers zo’n stap maken mag in de toekomst nooit meer gebeuren.

De afgelopen tijd merk ik dat het vertrouwen van spelers in Feyenoord steeds groter wordt. Voetballers zien dat je hier beter kan worden. Dat heeft geleid tot contractverlenging van Jordy Clasie, Kostas Lamprou, Kaj Ramsteijn en Ruben Schaken. Dat het goed gaat met de club, maakt het niet alleen makkelijker om spelers te binden, maar ik merk ook dat voetballers van andere clubs graag bij Feyenoord willen spelen.

Ruud Vormer had bij andere clubs veel meer geld kunnen verdienen, maar kiest bewust voor Feyenoord. Niet alleen omdat hij hier sportief kan renderen, maar ook omdat hij graag voor deze club met historie en geweldige achterban wil spelen. Ik begrijp dat volkomen, ben zelf ook blij dat ik voor deze prachtige club mag werken. De supporters hebben de afgelopen jaren geduld moeten hebben, maar gelukkig hebben we de weg omhoog weer ingezet. Dat is fantastisch en moeten we blijven vasthouden. We zijn dit jaar absoluut de goede weg ingeslagen met Feyenoord.’