Fanshop
Fanshop

Feyenoord tekent bezwaar aan tegen verplaatsing eredivisieduels

Feyenoord heeft bij de KNVB bezwaar aangetekend tegen de verplaatsing van de thuisduels met RKC Waalwijk en FC Utrecht. Beide eredivisiewedstrijden stonden oorspronkelijk op zondagmiddag gepland (19 februari respectievelijk 11 maart), maar zijn door de voetbalbond verzet naar de zaterdagavond ervoor. Feyenoord betreurt het dat de KNVB deze beslissing zonder overleg met de club heeft genomen. Behoudens het feit, dat Feyenoord-supporters een nadrukkelijke voorkeur hebben voor de zondagmiddag (14.30 uur) als vast speelmoment, heeft de club met name problemen met het verplaatsen van de wedstrijd tegen RKC Waalwijk.
Het duel met de Waalwijkers is door de KNVB nu vastgesteld op zaterdag 18 februari om 20.45 uur. De wedstrijd tegen RKC is al maanden geleden aangemerkt als gratis te bezoeken door leden van Feyenoords Juniorclub Kameraadjes. Reeds duizenden kinderen hebben zich voor dit duel aangemeld. Daarnaast is deze wedstrijd ook nog eens voor duizenden jeugdleden van Feyenoords Amateurpartners de afsluiting van het Feyenoord Jeugdproject en zijn zij samen met hun ouders uitgenodigd in De Kuip.
 
Afgezien van de organisatorische problemen om beide grootschalige evenementen na maanden van voorbereidingen te verplaatsen, zal de belangstelling van Kameraadjes en de jeugdleden van Feyenoord Amateurpartners op zaterdagavond vele malen kleiner zijn dan op zondagmiddag. Feyenoord acht het ondoenlijk deze duizenden veelal jonge kinderen op zaterdagavond te ontvangen, zeker indien het duel pas om 20.45 uur begint.  
 
Daarnaast hebben De Kuip en het Feyenoord Museum reeds hun medewerking toegezegd aan de Rotterdamse Museumnacht, die zaterdagavond 10 maart zal plaatsvinden. Dit evenement trok de afgelopen jaren vele belangstellenden naar het stadion en is onmogelijk te combineren met een thuiswedstrijd van Feyenoord.
 
Feyenoord heeft de KNVB gevraagd het besluit tot verplaatsing te heroverwegen, zodat ook de jongste Feyenoord-supporters massaal aanwezig kunnen zijn in De Kuip. De club heeft de bond gevraagd om, indien het opnieuw op zondagmiddag vaststellen niet mogelijk is, dan de wedstrijd tegen RKC in elk geval vroeger en wel om 18.45 uur te laten aanvangen. Feyenoord heeft bij de KNVB benadrukt dat er tijdens de rest van het seizoen geen alternatieven zijn om beide grootschalige evenementen te organiseren.
 
Nieuwe ontwikkelingen rondom de verplaatsing van beide duels worden door de club via deze website bekendgemaakt.