Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord werkt toe naar eerste oefenduel in 2012

Feyenoord heeft vrijdagochtend de laatste groepstraining op Nederlandse bodem afgewerkt voordat het aanstaande maandag in alle vroegte vertrekt naar Marbella voor een meerdaags trainingskamp. Feyenoord-trainer Ronald Koeman liet zijn spelers op een mede door de schoolvakantie drukbezocht Varkenoord onder meer een groot positiespel en een partij elf tegen elf afwerken.


Karim El Ahmadi was ook van de partij op het trainingsveld, maar scheidde zich af van zijn ploeggenoten toen die aan het einde van de training het in een grote partij tegen elkaar opnamen. De middenvelder voegde zich bij fysieke trainer Toine van de Goolberg, waarmee hij een individueel programma afwerkte. El Ahmadi gaat niet met Feyenoord mee op trainingskamp, maar zal zich met het nationale elftal van Marokko gaan voorbereiden op de Afrika Cup.



Voor zijn ploeggenoten bij Feyenoord staat er zaterdagmiddag een oefenduel met IJsselmeervogels op het programma. Beide elftallen nemen het dan om 15.00 uur op sportpark De Westmaat te Spakenburg tegen elkaar op. De topklasser heeft het oefenduel omgedoopt tot benefietwedstrijd voor het goede doel. De opbrengst komt ten goede aan de Kanjerketting van de stichting VOKK, die kinderen met kanker ondersteunt.



IJsselmeervogels werd afgelopen seizoen voor de zevende keer algeheel amateurkampioen van Nederland. Daarnaast pakte het zestien landstitels bij de zaterdagamateurs en won het liefst 31 afdelingskampioenschappen. ‘De Vogels’ mogen zich hiermee met recht recordkampioen noemen en kennen hun gelijke niet in het amateurvoetbal. Dit seizoen bezet de door Jan Zoutman getrainde ploeg de zesde plaats in de Topklasse Zaterdag.



Kaarten voor de oefenwedstrijd in Spakenburg zijn online verkrijgbaar voor 10 euro per stuk. Kinderen betalen 5 euro per kaart. Ter plaatse is het tevens mogelijk een extra donatie te doen in collectebussen of een speciale IJsselmeervogels – Feyenoord / Thomas Memorial-sjaal te kopen. Willem van Hanegem fluit voorafgaand aan het oefenduel een wedstrijd tussen twee G-teams en zal tevens de aftrap verrichten bij IJsselmeervogels – Feyenoord.