Fanshop
Fanshop

Talent in Marbella I: Matthew Steenvoorden

Feyenoord-trainer Ronald Koeman geeft tijdens het trainingskamp in Spanje zes spelers uit de jeugdopleiding de kans zich te bewijzen. Tijdens de trip naar Marbella doet dagelijks één van de zes jeugdspelers verslag van zijn belevenissen bij het eerste elftal. Vandaag deel I: Matthew Steenvoorden, de middenvelder annex verdediger die onlangs zijn handtekening zette onder zijn eerste profcontract bij Feyenoord.
Steenvoorden: ‘Het wordt lekker een weekje trainen voor ons. De omstandigheden hier in Spanje zijn perfect. Het is lekker warm en we hebben een goed trainingsveld. Ik vind het heel mooi om dit trainingskamp mee te maken. Ik ben nog jong, kom net kijken bij het eerste elftal. Aan het begin van het seizoen droomde ik ervan dat ik mee op trainingskamp zou mogen. Naarmate de winterstop steeds dichterbij kwam, begon ik harder te hopen.

Dat ik nu als jeugdspeler uiteindelijk ook daadwerkelijk in Spanje ben, is denk ik een teken dat het goed met me gaat. Ik heb dit seizoen ook al mijn eerste contract getekend. Het gaat gewoon goed. De komende week wil ik zo goed mogelijk trainen, elke dag het maximale eruit halen.Het niveau tijdens de trainingen ligt wel een stuk hoger dan ik gewend ben in de jeugdopleiding. Dat merkte ik vandaag tijdens de eerste training ook weer. Het tempo ligt hoger, ik moet sneller handelen en het voetbal is ook een stuk meer fysiek. Het is wel bij te benen, het gaat al beter met me dan toen ik voor de eerste keer met de selectie meetrainde.

Destijds was ik na een training heel erg moe. Nu begint de intensiteit te wennen, al heb ik wel een zware week voor de boeg. We trainen elke dag twee keer, dus tijdens de rustmomenten zal ik vooral slapen. Ik deel de kamer met Mats van Huijgevoort. Dat is prettig. We kennen elkaar al een tijdje.

Ik zal er alles aan doen om aan het einde van de week op een goed trainingskamp te kunnen terugkijken. Natuurlijk denk ik in mijn achterhoofd aan het veroveren van een vaste plek in de selectie. Feyenoord één halen is mijn doel. Als dat dit jaar al lukt, dan zou dat hartstikke mooi zijn. Maar volgend seizoen wordt helemaal belangrijk voor mij. Dan ben ik eerstejaars senior. Alles wat ik dit seizoen bij het eerste elftal meepak, is bonus.’