Fanshop
Fanshop

Talent in Marbella III: Terence Kongolo

Feyenoord-trainer Ronald Koeman geeft tijdens het trainingskamp in Spanje zes talenten uit de jeugdopleiding de kans zich te bewijzen. Tijdens de trip naar Marbella doet dagelijks één van de zes jeugdspelers verslag van zijn belevenissen bij het eerste elftal. Vandaag deel III: Terence Kongolo, de centrale verdediger die tijdens de eerste seizoenshelft al regelmatig bij Feyenoord één op de reservebank zat.
Kongolo: ‘Ik geniet hier in Spanje elke dag. Van de trainingen, van het samen zijn met de spelers van het eerste elftal en van het feit dat we in het buitenland zijn. Het is belangrijk om te genieten. De spelers van het eerste zijn aardige jongens. De meesten kennen we al jaren vanuit de jeugdopleiding. Zij hebben dezelfde weg afgelegd als wij nu doen.We zijn deze week met zes jeugdspelers mee. We hebben steun aan elkaar, maar ook bijvoorbeeld aan Ruben Schaken. Hij zorgt goed voor ons. Maar eigenlijk zijn alle jongens goed voor ons. Ze vangen ons op, stellen ons op ons gemak en helpen ons met tips.

Hier in Spanje trainen we elke dag op hetzelfde terrein als Hamburger SV en Marokko, met Karim El Ahmadi. Ik vind het mooi om rond de trainingen spelers tegen te komen die ik nog nooit heb gezien, die ik alleen maar van televisie ken. De speelstijl van die ploegen is ook anders dan die in Nederland. Dat vind ik leuk om van dichtbij te zien.

Het niveau bij het eerste elftal ligt duidelijk hoger dan in de jeugd, maar ik ben hier toch gekomen met het idee om bij het eerste te blijven, om een vaste plaats in de selectie te verdienen. Natuurlijk ga ik daar voor. Tijdens de winterstop zijn een paar spelers vertrokken, waardoor er kansen liggen voor jeugdspelers. Feyenoord heeft momenteel niet veel centrale verdedigers, dus ga ik voor mijn kans. Maar mocht het niet lukken: jammer dan. Voor dit moment althans. Ik ben nog jeugdspeler.’