Fanshop
Fanshop

Talent in Marbella V: Mats van Huijgevoort

Feyenoord-trainer Ronald Koeman geeft tijdens het trainingskamp in Spanje zes talenten uit de jeugdopleiding de kans zich te bewijzen. Tijdens de trip naar Marbella doet dagelijks één van de zes jeugdspelers verslag van zijn belevenissen bij het eerste elftal. Vandaag deel V: Mats van Huijgevoort, de jeugdinternational die onlangs zijn contract bij Feyenoord verlengde.
Van Huijgevoort: ‘Zaterdag wordt het trainingskamp afgesloten met een oefenwedstrijd tegen FC Basel. De trainer werkt met een vast elftal, maar het zou fantastisch zijn om, al is het maar een paar minuten, tegen die ploeg mee te mogen spelen. Zij hebben toch maar mooi even Manchester United uit de Champions League geknikkerd.

Voordat we naar Spanje gingen, trainde ik al regelmatig mee met het eerste elftal. Ik voel me inmiddels steeds meer onderdeel van de groep. De spelers van het eerste zijn stuk voor stuk goede jongens, waar een praatje mee valt te maken. We zijn hier met zijn zessen van Feyenoord onder 19. Het is grappig dat we jonkies worden genoemd door jongens die soms nog maar een jaar ouder dan wij zijn. Maar een jaar kan veel verschil maken in de voetballerij.

Toen we maandag in Spanje aankwamen scheen de zon, maar de afgelopen dagen is het vooral bewolkt. Ons hotel staat aan de Middellandse Zee en ik zou er graag een duik in nemen. Desnoods in het zwembad in de hoteltuin. Het zou lekker zijn als het weer daarvoor een beetje meewerkt.

Het gaat dit seizoen best hard allemaal. Met Feyenoord onder 19 doen we goed mee in de competitie en met Oranje onder 19 liggen we op koers om ons te kwalificeren voor het Europees kampioenschap. Daarnaast heb ik contractverlenging gekregen en ben ik nu met het eerste van Feyenoord een week in Marbella. Deze lijn wil ik doortrekken. Straks terug in Nederland wordt het lekker veel voetballen.

Of dat dagelijks met Feyenoord één zal zijn, weet ik niet. Hier in Spanje wil ik me presenteren aan de staf, de trainers overtuigen van mijn kwaliteiten. Doordat ik nu dagelijks meetrain, merk ik dat ik naar het niveau toegroei. Dat is prettig om te constateren. Het is gewoon heel erg mooi om een week met Feyenoord één op pad te zijn.’