Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Talent in Marbella VI: Anass Achahbar

Feyenoord-trainer Ronald Koeman geeft tijdens het trainingskamp in Spanje zes talenten uit de jeugdopleiding de kans zich te bewijzen. Tijdens de trip naar Marbella doet dagelijks één van de zes jeugdspelers verslag van zijn belevenissen bij het eerste elftal. Vandaag het zesde en laatste deel: Anass Achahbar, die zijn officiële debuut in de hoofdmacht al achter de rug heeft.
Achahbar: ‘Het is een mooie week voor mij geweest. Ik heb een week lekker kunnen trainen met het eerste elftal, op een fantastisch veld. Vrijdag ben ik bovendien ook nog eens achttien geworden. Bij het ontbijt werd er voor me gezongen. Dat was een mooi moment. Meegaan met Feyenoord één is iets om van te genieten.We hebben ons deze week als jeugdspelers kunnen laten zien aan de technische staf. Ik heb mijn uiterste best gedaan. Ik geloof dat het mogelijk is om als jeugdspeler definitief een plaats in de selectie af te dwingen. Er is plaats, de selectie is niet zo breed als bij andere clubs. Je moet jezelf als jeugdspeler alleen niet te veel druk opleggen. Focussen op de dingen die goed gaan, dat is belangrijk.Wij jeugdspelers worden geaccepteerd door de rest van de groep. Ik denk dat dit mede komt doordat het grootste deel van de selectie dezelfde weg heeft afgelegd als wij nu doen. Zij weten hoe het is om als jeugdspeler bij het eerste te komen. Wat ook helpt is dat we met zijn zessen zijn. We komen niet alleen, maar zijn direct een groot deel van de groep.

Als je kijkt naar de technische staf, dan hebben de trainers bijna allemaal in de absolute top gespeeld. Ik ben sowieso al enorm gebrand om te laten zien wat ik in huis heb, maar iedere voetballer wil zeker aan zulke grote spelers van vroeger laten zien wat hij in huis heeft. Ik in elk geval wel. Als zulke mensen zeggen dat je iets goed hebt gedaan, dan is dat natuurlijk lekker om te horen.’