Fanshop
Fanshop

Grote verkeersdrukte verwacht bij uitverkochte Klassieker

De Klassieker wordt komende zondag vanaf 12.30 uur in een tot de nok toe gevulde Kuip gespeeld. Met bijna vijftigduizend Feyenoord-supporters op de tribune is de wedstrijd volledig uitverkocht en belooft het een geweldige sfeer te worden tijdens Feyenoord tegen Ajax. Vanwege de enorme belangstelling van het legioen adviseert de club alle bezoekers om bijtijds en bij voorkeur per openbaar vervoer naar het stadion te komen.
Feyenoord hoopt daarmee dat lange wachttijden en rijvorming voor de poorten voorkomen kan worden, te meer daar rond dit duel extra veiligheidsmaatregelen van kracht zijn. De club hoopt daarnaast dat de supporters zich op net zo’n positieve manier zullen doen gelden als tijdens de memorabele duels met PSV en FC Twente vlak voor de winterstop, toen het legioen een belangrijke rol speelde bij het verslaan van deze tegenstanders.

De wedstrijd tegen PSV op zondag 4 december was de laatste keer dat Feyenoord thuis om 12.30 uur aan moest treden. Een deel van het legioen miste destijds helaas de openingsfase van de wedstrijd. Bij die ‘half één-wedstrijd’ arriveerden veel supporters pas laat bij het stadion, een deel overigens vanwege een trein die te laat vertrok. Zeker omdat er tegen Ajax nog eens vijfduizend supporters extra worden verwacht, adviseert Feyenoord bezoekers vroegtijdig naar De Kuip te komen, om teleurstellingen te voorkomen.

Hoewel er genoeg zitplaatsen zijn in het stadion, komt het voor dat mensen bij drukbezochte wedstrijden noodgedwongen op de trap moeten zitten. In verband met veiligheidsredenen dienen die echter vrij te blijven. We willen iedereen daarom vragen om uitsluitend op de plaats te gaan zitten waar hij of zij recht op heeft, om op ongenummerde vakken zo ver mogelijk door te schuiven en geen stoelen anders dan de eigen te gebruiken om jassen, tassen et cetera op neer te leggen.