Fanshop
Fanshop

Mini-klassieker tussen Feyenoord onder 14 en Ajax C2 onbeslist

Feyenoord/Excelsior onder 14 heeft de mini-klassieker tegen de leeftijdsgenoten van Ajax vrijdagavond met 0-0 gelijk gespeeld. Op Varkenoord was de ploeg van trainer Rob Kurvers de betere ploeg, maar de Rotterdammers slaagden er niet in te scoren.
‘Ik heb erg gemengde gevoelens over dit gelijkspel’, blikte Kurvers terug op de wedstrijd. ‘We waren duidelijk de betere ploeg, maar we konden de kansen niet verzilveren. Over het spel dat we hebben vertoond ben ik erg tevreden, maar de teleurstelling overheerste bij de jongens.’
 
Feyenoord/Excelsior zette de bezoekers fel onder druk, waardoor Ajax niet aan opbouwen toekwam. Spits Darren Mettendaf kreeg twee goede kansen, maar beide keren lukte het hem oog in oog met de doelman van de Amsterdammers niet te scoren.
 
In de tweede helft ontbrak het de Rotterdammers aan geluk. Een vrije trap van Mats Knoester spatte uiteen op de kruising en in de slotfase trof Rodney Kongolo de paal.
 
Feyenoord/Excelsior O/14 – Ajax C2 0-0
 
Opstelling Feyenoord/Excelsior O/14: Ten Hove; Elmensdorp, Bijl, Sinteur, Knoester; Smulder, Janga, Kongolo; Fernandes, Mettendaf (60’ Tilborg) en Robertha (36’ Vliet).