Fanshop
Fanshop

Feyenoord onder 19 heer en meester tegen PSV A1

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft PSV A1 zaterdag met 3-1 verslagen. Het gat op de ranglijst met de Eindhovenaren bedraagt nu zeven punten in het voordeel van O/19, dat nog altijd op de tweede plaats staat. Onder 18 verloor in eigen huis met een miniem verschil van Vitesse/AGOVV A1: 1-2. Onder 17 versloeg Willem II/RKC B1 met 0-3. Voor Onder 16 leverde het treffen met de leeftijdsgenoten van Willem II/RKC geen punten op, de Rotterdammers verloren met 2-0. Onder 15 was op eigen veld met 2-1 te sterk voor FC Den Bosch C1. Onder 14 speelde vrijdagavond al met 0-0 gelijk tegen Ajax C2.

TOPPER TEGEN PSV A1 PROOI VOOR ONDER 19
 
Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag op eigen veld de topper tegen PSV A1 met 3-1 gewonnen. Het team van trainer Damien Hertog heerste de gehele wedstrijd en was met drie treffers genadig voor de bezoekers uit Eindhoven. Naast de overwinning vormde de rentree van Jean-Paul Boëtius een mooi moment. De aanvaller keerde terug na zeven maanden blessureleed.

Vanaf het begin controleerde O/19 de wedstrijd en was het de betere ploeg. Toch kwamen de bezoekers, tegen de verhoudingen in, na twintig minuten op een 0-1 voorsprong. Feyenoord/Excelsior reageerde razendsnel: drie minuten later was het alweer gelijk via Elvis Manu.

Nog voor de rust kwamen de Rotterdammers ook op voorsprong en opnieuw was het Manu die voor de treffer tekende. De defensie van PSV werd goed onder druk gezet, waardoor de bezoekers de bal verspeelden en Manu Feyenoord/Excelsior aan de leiding kon brengen.

In de tweede helft was de dominantie van O/19 iets minder, maar nog altijd was de ploeg van Hertog de betere. Twintig minuten voor het einde bracht Joey Sleegers de stand op 3-1. Kort daarna maakte Boëtius zijn opwachting als vervanger van Joey van der Velden. Toen Feyenoord/Excelsior vijf minuten later een strafschop kreeg, gunden de spelers van O/19 die aan de ingevallen aanvaller. Boëtius miste.

‘Het was prachtig dat de jongens die penalty aan Jean-Paul gunden’, vond Hertog, die sowieso uiterst tevreden was over de wedstrijd tegen PSV. ‘Vooral in de eerste helft speelden we heel goed. We straalden volwassenheid uit en dat was erg mooi om te zien.’

Feyenoord/Excelsior O/19 – PSV A1
Scoreverloop:
20’ 0-1
23’ 1-1 Manu
33’ 2-1 Manu
69’ 3-1 Sleegers

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: De Jong; J. van Deelen, Van Huijgevoort, Kongolo, Woudenberg; M. Steenvoorden, Agatowski, Sleegers; Manu (83’ Knoester), Blij (80’ Cornelissens) en Van der Velden (70’ Boëtius).

WEDEROM NIPT VERLIES ONDER 18

Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Vitesse/AGOVV A1 met 1-2 verloren. De ploeg van trainer Jan Gösgens had, net als vorige week tegen VVV/Helmond Sport A1, kansen op een beter resultaat.

‘Er had zeker meer ingezeten’, vond Gösgens. ‘Maar dan zul je de kansen die je krijgt wel moeten afmaken. Dat is aan de ene kant een gebrek aan geluk, maar het heeft ook te maken met een gebrek aan creativiteit in de voorhoede.’

O/18 begon niet goed aan het duel. Al na zes minuten hadden de bezoekers een voorsprong te pakken. Daarna kwam Feyenoord/Excelsior beter in de wedstrijd en trokken de Rotterdammers langzaam het initiatief naar zich toe. Na een halfuur leidde dat tot de verdiende gelijkmaker van Vincent Janssen, na een snelle combinatie met Jon-Joost Cornelissens.

Na de rust kwam Feyenoord/Excelsior opnieuw niet scherp uit de startblokken en wederom strafte Vitesse/AGOVV dat genadeloos af: 1-2. Daarna kreeg O/18 prima kansen op de gelijkmaker, maar Ryan Go, Bryan van der Laan en Kevin Dercks zagen hun inzetten gekeerd door de doelman van de bezoekers.

Feyenoord/Excelsior O/18 – Vitesse/AGOVV A1 1-2
Scoreverloop:
6’ 0-1
30’ 1-1 Janssen
50’ 1-2

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18: Struis; Maatsen, Van Beek, Samsey, Y. van Deelen; Dercks, Boulfalfal, J. Steenvoorden (46’ Van der Laan); Janssen, Cornelissens (46’ Triel (80’ Klooster)) en Camanita (70’ Go).

ONDER 17 TE STERK VOOR WILLEM II/RKC B1

Feyenoord/Excelsior onder 17 heeft Willem II/RKC B1 zaterdag met 0-3 verslagen. In Tilburg beslisten de Rotterdammers het duel in de tweede helft, onder meer via twee treffers van spits Brandon Robinson. Voor de ploeg van trainer Cor Adriaanse was het de derde zege op rij.

Beide ploegen hadden in de eerste helft moeite met het door de weersomstandigheden zware veld. Zowel Feyenoord/Excelsior als de thuisploeg creëerden niet veel kansen. De duels werden met name op het middenveld uitgevochten.

In de tweede helft veranderde dat beeld en dat was louter te danken aan het prima spel van O/17. Binnen een kwartier namen de Rotterdammers een 0-2 voorsprong. Eerst schoot Robinson vanuit de draai knap binnen en kort daarna schoot Rodney Lopes Cabral een afgeslagen vrije trap fraai raak.

Willem II/RKC had niets in te brengen tegen het aanvallende geweld van Feyenoord/Excelsior. Tien minuten voor tijd bepaalde Robinson met een afstandschot vanaf 20 meter de eindstand op 0-3.

‘Ik ben erg tevreden over ons spel’, vertelde Adriaanse na de winst. ‘Ik denk dat de tweede helft een van onze betere van het seizoen was. We zijn kort voor de winterstop een andere weg in geslagen. Die heeft tot nu toe negen punten uit drie wedstrijden opgeleverd, met geen enkele tegengoal. Dat geeft een fijn gevoel.’

Willem II/RKC B1 – Feyenoord/Excelsior O/17 0-3
Scoreverloop:
49’ 0-1 Robinson
53’ 0-2 Lopes Cabral
70’ 0-3 Robinson

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/17: De Fockert; Ulusoy, Dekker, Lopes Cabral, Hardeveld; Yalamoglu, De Vos (70’ Kassels), Karsdorp; Thenu (65’ Knegjens), Robinson en Idrissi (75’ Driebergen).

NEDERLAAG ONDER 16 BIJ WILLEM II/RKC B2

Feyenoord/Excelsior onder 16 is er zaterdag niet in geslaagd punten over te houden aan het uitduel met Willem II/RKC B2. De Rotterdammers verloren, na een goede start, met 2-0.

‘We startten nog wel aardig’, beschouwde trainer Gaston Taument na op de nederlaag. ‘Maar in de tweede helft hebben we gewoon slecht gespeeld, daar moet ik eerlijk over zijn. Toen zakte het niveau te ver terug.’

Vlak na de start van de wedstrijd was Djazz Manusama dicht bij de openingstreffer, maar de spits vond de doelman van Willem II/RKC op zijn weg. Daarna bleef O/16 goed voetballen, maar desondanks kwam de thuisploeg na iets meer dan twintig minuten uit het niets op 1-0.

Door die treffer raakten de Rotterdammers van slag en bleef er van het goede spel weinig meer over. Het spel werd onnauwkeurig en kansen werden nauwelijks nog gecreëerd. Alleen Manusama was nog een keer dicht bij een goal, maar hij trof de paal. Twintig minuten voor tijd beslisten de Brabanders het duel met hun tweede treffer.

Willem II/RKC B2 – Feyenoord/Excelsior O/16 2-0
Scoreverloop:
23’ 1-0
58’ 2-0

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16: Van der Hoek; Proost, James, El Baad, Racaj (41’ Da Silva); Gronsveld, Nieuwkoop (60’ Van der Pijl), Slabbekoorn (55’ Van der Struis); Albertus, Manusama en Pisas (41’ Van Eijk).

ONDER 15 OP VALREEP VOORBIJ FC DEN BOSCH C1

Feyenoord/Excelsior onder 15 heeft zaterdag FC Den Bosch C1 met 2-1 verslagen. De ploeg van trainer Jeffrey Oost was de bovenliggende ploeg, maar slaagde er pas in de blessuretijd in het duel definitief te beslissen.

In de eerste helft hadden de Rotterdammers een groot veldoverwicht, maar tot uitgespeelde kansen leidde dat nauwelijks. De aanvallen van O/15 eindigden telkens rond het zestienmetergebied, zonder dat de doelman van de bezoekers serieus op de proef werd gesteld.

Na de pauze kwam Den Bosch op voorsprong uit een strafschop. Volgens de scheidsrechter had Gustovo Hamer een tegenstander in de rug geduwd, waarna de bal op elf meter ging. Twintig minuten later herstelde Feyenoord/Excelsior zich toen Danny van Haaren een voorzet van Erwin Franse binnen kopte.

Het duel leek op een remise uit te lopen, maar in de blessuretijd werkte Rick van der Meer een door Calvin Verdonk verlengde voorzet van Gustavo Hamer in het doel: 2-1.

‘Een verdiende overwinning’ , vond Oost. ‘Na de 0-1 was het vooral knokken geblazen. Dat hebben we goed gedaan. We hebben ons zonder echt goed voetbal naar de overwinning gevochten.’

Feyenoord/Excelsior O/15 – FC Den Bosch C1 2-1
Scoreverloop:
41’ 0-1
63’ 1-1 Van Haaren
70’ 2-1 Van der Meer

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15: Van der Mast; Hammouti, Groos, Verdonk, Rietkerk (40’ Koomen); Van der Meer, Van Haaren, Hamer; Den Hoedt (58’ Franse), El Hankouri (63’ Klooster) en Schuurman (40’ Deacanu).