Onder 19 gelijk tegen hoofdklasser Excelsior Maassluis

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag een oefenduel met het eerste elftal van Excelsior Maassluis met 2-2 gelijkgespeeld. De ploeg van trainer Damiën Hertog, die vorig seizoen nog trainer was van de zaterdaghoofdklasser, kwam twee keer op voorsprong, maar zag de thuisclub in de slotfase langzij komen.
‘Dit was vooral een erg nuttige en leerzame wedstrijd’, vond Hertog. ‘Ik was erg benieuwd hoe ons niveau zich zou verhouden ten opzichte van dat van een sterke hoofdklasser als Excelsior Maassluis. Het was goed om te zien dat wij de betere ploeg waren.’

De Rotterdammers kwamen in de eerste helft op voorsprong door een treffer van Joey van der Velden. Tien minuten voor de rust kwam Excelsior Maassluis, de nummer vijf van de zaterdaghoofdklasse B, op gelijke hoogte.

Na de pauze nam Feyenoord/Excelsior opnieuw de leiding, nadat Tony Trindade de Vilhena de bal beheerst langs de keeper in het doel schoof. Lang leek de oefenwedstrijd op een zege uit te lopen, maar in de slotfase kwam de thuisploeg toch nog langszij: 2-2.

Volgende week neemt O/19 het op eigen veld in de kwartfinale van de beker op tegen de leeftijdsgenoten van Willem II/RKC.

Excelsior Maassluis – Feyenoord/Excelsior O/19 2-2
Doelpunten:
25’ 0-1 Van der Velden
35’ 1-1
60’ 1-2 Trindade de Vilhena
88’ 2-2

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: Struis; J. van Deelen (46’ Van Huijgevoort), Kongolo, Rutten, Woudenberg; M. Steenvoorden, Trindade de Vilhena, Sleegers (46’ J. Steenvoorden); Van der Velden (46’ Boëtius), Cornelissens (60’ Blij) en Manu.