Beloften knokken zich naar zege tegen Jong FC Twente

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond drie punten overgehouden aan een enerverende uitwedstrijd tegen Jong FC Twente. Nadat de beloften tot kort voor rust tegen een 2-0 achterstand aankeken, knokte de ploeg zich knap terug. Met dank aan een prima tweede helft boekte het elftal van coach André Hoekstra uiteindelijk een verdiende 2-3 overwinning. Stefan de Vrij speelde voor het eerst sinds het herstel van zijn enkelblessure weer een volledige wedstrijd. Ook Gill Swerts en Dani Fernández deden wedstrijdritme op.
Jong Feyenoord/Excelsior kwam in Enschede onwennig uit de startblokken. Dat had niet alleen te maken met het feit dat de beloften enkele weken niet in actie waren gekomen vanwege het winterse weer, maar kwam ook deels doordat verschillende spelers noodgedwongen niet op hun eigen positie speelden. Jong FC Twente had zodoende het initiatief in de eerste helft en had na een half uur spelen al een 2-0 voorsprong te pakken.

De ploeg van Hoekstra ging desondanks met een goed gevoel de rust in, omdat Daan Smith in de blessuretijd van de eerste helft de aansluitingstreffer had gemaakt. De verdediger kopte binnen uit een vrije trap van Jerson Cabral.

Mede dankzij enkele tactische wisselingen kwam Jong Feyenoord/Excelsior de tweede helft een stuk beter voor de dag. Niet alleen was het voetbal aan Rotterdamse zijde na rust beter verzorgd, maar ook legde de ploeg meer strijdlust aan de dag. Het was daarom geheel verdiend dat Anass Achahbar na een uur spelen de gelijkmaker binnen schoot. Nog geen tien minuten later zette Mitchell Te Vrede zijn ploeg op voorsprong door na een fraaie solo prima af te ronden.

In de slotfase bleef Jong Feyenoord/Excelsior de bovenliggende partij. ‘Als we in die fase nog iets slimmer hadden gespeeld, had de overwinning nog groter kunnen zijn’, vertelde Hoekstra na afloop. ‘Maar al met al kunnen we tevreden zijn. Na een matige eerste helft hebben we ons de tweede helft prima hersteld.’

Jong FC Twente – Jong Feyenoord/Excelsior 2-3
4’ 1-0 Gladestony
32’ 2-0 Promes