Fanshop
Fanshop

Feyenoord/Excelsior onder 18 verslaat koploper

Feyenoord/Excelsior onder 19 is zaterdag uitgeschakeld in het bekertoernooi. Willem II/RKC A1 was in de kwartfinale na strafschoppen te sterk. Onder 18 was op Varkenoord met 1-0 te sterk voor FC Zwolle A1. In de kwartfinale van het bekertoernooi haalde Onder 17 uit tegen Vitesse/AGOVV B1, de Rotterdammers wonnen met 6-1. Onder 15 was op bezoek bij FC Den Bosch C1 met 2-3 te sterk. Vrijdagavond won Onder 14 een oefenwedstrijd tegen Wieldrecht C1 met 0-4.
KWARTFINALE EINDSTATION VOOR ONDER 19
 
Feyenoord/Excelsior onder 19 is zaterdag in de kwartfinale van het bekertoernooi na strafschoppen uitgeschakeld door Willem II/RKC A1. Na de reguliere speeltijd was de stand 2-2.
 
‘Dit is een domper’, vond trainer Damien Hertog. ‘We hebben matig gespeeld. Dan is een 2-2 gelijkspel het hoogst haalbare, terwijl wij in staat moeten zijn om van Willem II/RKC te winnen. Erg zonde.’
 
In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. Geen van beide ploegen slaagde erin een vuist te maken waardoor nauwelijks kansen werden gecreëerd. Pas na de rust brandde de wedstrijd los. Daan Blij opende de score na 55 minuten namens Feyenoord/Excelsior.
 
Daarna gaven de Rotterdammers de voorsprong in korte tijd knullig weg. Binnen vijf minuten maakte Willem II/RKC twee identieke doelpunten uit de counter. Joey Sleegers zorgde vervolgens met een treffer voor de gelijkmaker. Omdat in het restant van de wedstrijd niet meer werd gescoord, moesten strafschoppen de beslissing brengen.
 
Daarin ging het mis voor O/19. Slechts één van de vier strafschoppen werd benut, door Joey Sleegers. Lucas Woudenberg, Mats van Huijgevoort en Elvis Manu misten. ‘Dat is natuurlijk niet goed’, aldus Hertog. ‘Strafschoppen blijven een loterij, maar je mag er niet drie van de vier missen.’
 
Feyenoord/Excelsior O/19 – Willem II/RKC A1 2-2
Scoreverloop:
55’ 1-0 Blij
62’ 1-1
68’ 1-2
73’ 2-2 Sleegers
 
Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19:  De Jong; J. van Deelen, Kongolo, Van Huijgevoort, Woudenberg; Agatowski (75’ Blokland), Van der Laan (84’ Van der Velden), Sleegers; Manu, Blij en Boëtius (60’ Cornelissens).  
  
ONDER 18 TE STERK VOOR KOPLOPER FC ZWOLLE A1
 
Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft zaterdag FC Zwolle A1 verslagen. De ploeg van trainer Jan Gösgens was met 1-0 te sterk voor de gedeeld koploper. De enige treffer, van Johnny Triel, viel vijf minuten voor het einde van de wedstrijd.
 
O/18 speelde vanaf het begin van de wedstrijd goed voetbal en kreeg ook de nodige kansen. Vincent Janssen trof de paal en ook Cas Knoester en Redouan Boulfalfal waren dicht bij de openingstreffer.
 
Ook Zwolle kreeg een aantal goede mogelijkheden, maar doelman Angelo Spanjaart hield zijn doel knap schoon. Na 55 minuten dacht O/18 op voorsprong te komen via Boulfalfal nadat zijn schot via de lat achter de doellijn belandde en weer het veld in stuiterde, maar de arbiter kende geen doelpunt toe.
 
Vijf minuten voor tijd kwam Feyenoord/Excelsior alsnog op voorsprong. Triel verschalkte de doelman van Zwolle en werkte de bal in het doel: 1-0. In de laatste minuut waren de bezoekers nog dicht bij een punt toen een inzet de paal raakte.
 
‘Eindelijk weer eens een overwinning’, sprak Gösgens opgewekt. ‘Nadat we goede wedstrijden speelden bij VVV en Quick Boys en niet werden beloond, valt het nu wel onze kant op. Dat is fijn’.
 
Feyenoord/Excelsior O/18 – FC Zwolle A1 1-0
Scoreverloop:
85’ 1-0 Triel
 
Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18: Spanjaart; Samsey, Van Beek, Rutten (75’ Gomez Niëto), Y. van Deelen; Dercks, Maatsen (46’ Triel), J. Steenvoorden (46’ Thong); Janssen, Boulfalfal (85’ Camanita) en Knoester.
 
ONDER 17 KWARTFINALIST NA KLINKENDE ZEGE
 
Feyenoord/Excelsior onder 17 heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het bekertoernooi. De ploeg van trainer Cor Adriaanse versloeg zaterdagmiddag op eigen veld Vitesse/AGOVV B1 met 6-1.
 
‘We geven een prima vervolg aan onze goede start van de tweede seizoenshelft’, zei Ariaanse na afloop. ‘Ik ben erg tevreden over het spel. Dit zorgt voor een goed gevoel in de groep.’
 
De wedstrijd tegen Vitesse/AGOVV was eigenlijk nauwelijks spannend. Binnen een kwartier zorgden treffers van Randy Elst, Brandon Robinson en Jesse Driebergen voor een 3-0 voorsprong. Opvallend was dat Rick Karsdorp aan de basis stond van alle drie de treffers.
 
De doelpunten waren het gevolg van prima spel van de Rotterdammers, waarbij de bezoekers constant onder druk werden gezet. Vitesse/AGOVV kwam daardoor niet aan voetballen toe. Nadat Karsdorp O/17 met een lobje over de keeper op 4-0 had gezet, deden de Gelderlanders voor rust nog wel iets terug: 4-1.
 
In de tweede helft bleef O/17 heersen en liep de score op naar 6-1. Driebergen maakte op aangeven van Elst zijn tweede treffer en Karsdorp benutte een strafschop na een overtreding op Dion Kassels.
 
In de kwartfinale treft Feyenoord/Excelsior nu Zeeburgia B1.
 
Feyenoord/Excelsior O/17 – Zeeburgia B1 6-1
Scoreverloop:
5’ 1-0 Elst                        46’ 5-1 Driebergen
7’ 2-0 Robinson            66’ 6-1 Karsdorp
12’ 3-0 Driebergen
34’ 4-0 Karsdorp
35’ 4-1
 
NIPTE MAAR VERDIENDE ZEGE VOOR ONDER 15
 
Feyenoord/Excelsior onder 15 heeft het uitduel met FC Den Bosch C1 met 2-3 gewonnen. De ploeg van trainer Jeffrey Oost, die door een bezoek aan de Feyenoord Fetteh Academy in Ghana werd vervangen door Joop Hiele, gaf twee keer een voorsprong weg, maar besliste de wedstrijd in de slotfase.
 
De start van de Rotterdammers was goed. Het spel leidde tot een aantal kansjes, maar echt gevaar was er pas na een kleine twintig minuten toen Jordy den Hoedt de bal uit de rebound in het doel werkte: 0-1.
 
Daarna kwam de thuisploeg vanuit een vrije trap op gelijke hoogte, maar twee minuten later herstelde Ronaldo Deacanu de voorsprong: 1-2. In de tweede helft kwamen de Bosschenaren uit een hoekschop opnieuw op gelijke hoogte. Acht minuten voor tijd stelde Danny van Haaren de overwinning met een raak afstandsschot veilig.
 
‘De uitslag is nipt, maar de winst zeker wel verdiend’, vond Hiele. ‘Zij waren alleen gevaarlijk vanuit standaardsituaties. Onze organisatie stond daar niet goed, daar moeten de jongens lering uit trekken. We hebben bij vlagen goed gevoetbald.’  
 
FC Den Bosch C1 – Feyenoord/Excelsior O/15 2-3
Scoreverloop:
18’ 0-1 Den Hoedt
27’ 1-1
29’ 1-2 Deacanu
63’ 2-2
72’ 2-3 Van Haaren
 
Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15:  Van der Mast; Hammouti, Koomen, Groos, Verdonk; Van der Meer, Hamer (47’ Schuurman), Van Haaren; Den Hoedt, Deacanu  en El Hankouri (58’ Korporaal).
 
OEFENZEGE ONDER 14 OP WIELDRECHT C1
 
Feyenoord/Excelsior onder 14 heeft vrijdagavond een oefenwedstrijd tegen Wieldrecht C1 met 0-4 gewonnen. De ploeg van trainer Rob Kurvers stond eenmalig onder leiding van Marciano Schultz. De trainer van de F3 en F4 van Feyenoord/Excelsior loopt stage bij O/14 in het kader van zijn trainerscursus.
 
Het krachtsverschil tussen O/14 en de C1 van de Dordtse amateurclub was aanzienlijk. In de eerste helft zorgden Nigel Robertha en Shurendo Janga voor een 0-2 voorsprong. Na de pauze verdubbelden Mats Knoester en Ryan Tilborg de score: 0-4.
 
‘Een hele leuke en nuttige wedstrijd’, vond Kurvers. ‘We hebben de afgelopen week getraind op dingen die we absoluut in deze wedstrijd wilde terug zien en dat is gebeurd.’
 
Wieldrecht C1 – Feyenoord/Excelsior O/14 0-4
Scoreverloop:
16’ 0-1 Robertha
35’ 0-2 Janga
43’ 0-3 Knoester
60’ 0-4 Tilborg
 
Opstelling Feyenoord/Excelsior O/14: Ten Hove (36’ Bijlow); Elmensdorp, Bijl (36’ Smulders), Knoester, Vliet; Roffelsen, Kongolo, Janga; Fernandes, Mettendaf (36’ Tilborg) en Robertha.