Fanshop
Fanshop

Martins Indi debuteert in selectie Jong Oranje

Bruno Martins Indi maakt zijn debuut in de selectie van Jong Oranje. De verdediger heeft een uitnodiging ontvangen van KNVB-coach Cor Pot voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland, die op woensdag 29 februari wordt gespeeld. Naast Martins Indi behoren ook Jerson Cabral, Jordy Clasie en Kelvin Leerdam tot de definitieve selectie voor de interland, evenals oud-Feyenoorder Leroy Fer.
Martins Indi kwam in het verleden al uit voor diverse vertegenwoordigende jeugdelftallen van de KNVB. De verdediger was met Onder 17 en Onder 19 actief op respectievelijk een WK en EK.
 
De ontmoeting met de Schotten is voor Jong Oranje het vijfde duel van de kwalificatiereeks richting het Europees kampioenschap dat volgend jaar in Israël wordt gehouden. Na eerdere zeges op Bulgarije (0-1), Luxemburg (4-0) en Oostenrijk (0-1) verloor Nederland in november in Nijmegen van Schotland: 1-2. Ondanks die nederlaag heeft de ploeg de leiding in groep 10 in handen. Schotland staat momenteel als tweede gerangschikt, op één punt achterstand.