Fanshop
Fanshop

Coentje verricht aftrap Meer dan Voetbalweek

Met een voetbalwedstrijd op het Binnenhof in Den Haag tussen de mascottes van clubs uit de eredivisie is dinsdag de eerste Meer dan Voetbal Week van start gegaan. Feyenoord-mascotte Coentje verrichte samen met de mascotte van Ajax de aftrap van de ludieke wedstrijd, die onder leiding stond van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Tijdens de De Meer dan Voetbal Week, die plaats vindt tot en met 5 maart, laat het Nederlandse voetbal zien wat er wordt gerealiseerd aan maatschappelijke activiteiten en worden clubs en vrijwilligers gestimuleerd en ondersteund om nieuwe initiatieven op te zetten. De wedstrijden tijdens deze week - de interland Engeland – Nederland en de wedstrijden in de Eredivisie en Jupiler League - staan allemaal in het teken van Meer dan Voetbal..

In het seizoen 2010/2011 realiseerden de BVO’s en hun maatschappelijke partners 240 maatschappelijke activiteiten op het gebied van onderwijs, participatie en gezondheid. In totaal namen meer dan 100.000 Nederlanders deel aan de projecten. De directe en indirecte investeringen van de clubs - zoals spelersinzet en het beschikbaar stellen van stadionruimte of wedstrijdkaarten – bedroegen ruim 3,6 miljoen euro.

‘Voetbal heeft een kracht in zich die we moeten blijven gebruiken, bijvoorbeeld in het onderwijs’, zegt assistent-trainer Giovanni van Bronckhorst, in 2011 verkozen tot Meer dan Voetballer van het jaar. ‘Het stadion, de club en activiteiten waar de spelers en de trainers bij betrokken zijn hebben een aantoonbaar positief effect op de leerprestaties van kinderen. In De Kuip hebben wij bijvoorbeeld een leercentrum ingericht waar leerlingen met een achterstand bijles krijgen in taal en rekenen. Ik zie van dichtbij dat het werkt.’

Naast de Giovanni van Bronckhorst Academy ontplooit Feyenoord via de Feyenoord Foundation tal van maatschappelijke projecten en activiteiten. Via Scoren op Zuid en Scoren in Noord richt de club zich op de jeugd in Rotterdam met als belangrijkste thema’s sport en educatie, via het project Fancoach probeert Feyenoord de clubbinding en het maatschappelijk verantwoordingsbesef bij jongeren te vergroten en Feyenoord ondersteunt het amateurvoetbal in Nederland via het project Amateurpartners.

De competitiewedstrijd van aanstaande zondag tussen Feyenoord en FC Groningen staat in het teken van de maatschappelijke activiteiten van Feyenoord. Kijk op www.feyenoord.nl/mvo voor een volledig overzicht van alle projecten van de Feyenoord Foundation.