Feyenoord onder 19 verslaat Sparta A1

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag met 2-1 van Sparta Rotterdam A1 gewonnen. Doelpunten van Bryan van der Laan en Lucas Woudenberg beslisten de stadsderby in het voordeel van O/19. Onder 18 ging op eigen veld ongelukkig met 1-2 onderuit tegen Argon A1. Onder 17 verslag AZ B1 met 1-2. Feyenoord/Excelsior onder 16 was op bezoek bij Fortuna Sittard B1 met 0-1 te sterk. Onder 15 versloeg NAC Breda C1 met 3-2 en Onder 14 was met dezelfde cijfers te sterk voor de leeftijdsgenoten van Willem II/RKC.
ONDER 19 WINT DERBY TEGEN SPARTA A1

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft de derby tegen Sparta Rotterdam A1 zaterdag met 2-1 gewonnen. De ploeg van trainer Damiën Hertog was op eigen veld lang de betere ploeg, maar stelde de zege pas in blessuretijd veilig.

‘Op de eerste 25 minuten na hebben we goed gespeeld’, vond Hertog. ‘In de eerste helft was het van beide kanten nog wat vlak, maar na rust spatte de wil om te winnen van de ploeg af. Het was wachten op de doelpunten.’

In de beginfase had Feyenoord/Excelsior moeite met stadsgenoot Sparta. O/19 kreeg nauwelijks grip op de bezoekers, maar dat leidde niet tot grote kansen voor de nummer zeven van de ranglijst.

Na een klein half uur kwam O/19 beter in de wedstrijd en kreeg de thuisploeg een steeds groter overwicht. In de slotfase van de eerste helft leidde dat nog niet tot kansen, maar na de pauze meldde Feyenoord/Excelsior zich steeds nadrukkelijker voor het doel van Sparta.

Toch waren het de bezoekers die na zes minuten in de tweede helft op voorsprong kwamen, nadat een afgeslagen hoekschop alsnog werd binnen gewerkt. De gelijkmaker van Feyenoord/Excelsior, niet veel later, toonde grote gelijkenis met die openingstreffer. Bryan van der Laan was na een hoekschop alert en werkte de bal in het doel: 1-1.

Daarna domineerde O/19 het duel volledig en kwam Sparta er niet meer uit. Een doelpunt leek niet uit te kunnen blijven, maar de 1-1 stand bleef tot en met de laatste minuut op het scorebord staan. In de blessuretijd bezorgde Lucas Woudenberg Feyenoord/Excelsior alsnog de verdiende zege.

Feyenoord/Excelsior O/19 – Sparta Rotterdam A1 2-1
51’ 0-1
58’ 1-1 Van der Laan
90’ 2-1 Woudenberg

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: De Jong; J. van Deelen, Kongolo, Van Huijgevoort, Woudenberg; M. Steenvoorden, Van der Laan (78’ Knoester), Sleegers; Boëtius, Blij en Van der Velden.

ONGELUKKIG VERLIES ONDER 18 TEGEN ARGON A1

Feyenoord/Excelsior onder 18 is zaterdag op eigen veld tegen Argon A1 tegen een ongelukkige 1-2 nederlaag opgelopen. De ploeg van trainer Jan Gösgens koerste af op een punt, maar moest in de slotfase een tegentreffer incasseren waardoor de ploeg uit Mijdrecht er met de volle buit vandoor ging.

‘Deze wedstrijd verdient zeker niet de schoonheidsprijs’, was Gösgens na afloop duidelijk. ‘Toch denk ik dat we meer verdienden, op zijn minst een punt. In de slotfase loop je dan ongelukkig tegen een nederlaag aan. Dat is zuur.’

O/18 kreeg al snel een klap te verwerken, toen de bezoekers na vijf minuten de score openenden uit een vrije trap. De Rotterdammers gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar creëerden niet veel kansen. Toch was het na een kwartier alweer gelijk toen Sven van Beek een hoekschop van Dalian Maatsen bij de tweede paal binnenliep.

Na rust kreeg Feyenoord/Excelsior meer kansen, onder meer via Joshua Steenvoorden, maar het lukte de Rotterdammers niet om op voorsprong te komen. Argon beperkte zich voornamelijk tot het tegenhouden van de thuisploeg, maar een spaarzame uitval in de slotfase leidde tot de winnende treffer.

Feyenoord/Excelsior O/18 – Argon A1 1-2
5’ 0-1
15’ 1-1 Van Beek
87’ 1-2

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18: Struis (60’ Spanjaart); Y. van Deelen, Van Beek, Rutten (75’ Samsey), Gomez Niëto; Thong, J. Steenvoorden (75’ Camanita), Dercks; Janssen (75’ Triel), Boulfalfal en Maatsen (80’ Da Silva).

ZEGE ONDER 17 OP BEZOEK BIJ AZ B1

Feyenoord/Excelsior onder 17 is ook na het uitduel met AZ B1 na de winterstop nog altijd ongeslagen. In Alkmaar waren de Rotterdammers met 1-2 te sterk voor de leeftijdsgenoten van AZ.

O/17 begon erg sterk aan de wedstrijd en kreeg via Brandon Robinson binnen vijf minuten twee uitstekende mogelijkheden om de score te openen. De spits treuzelde beide keren echter net te lang, waardoor de kansen verloren gingen.

Tegen de verhouding in kwam de thuisploeg na een klein kwartier op een 1-0 voorsprong. Een vrije trap werd van richting veranderd, waardoor doelman Maarten de Fockert op het verkeerde been stond. Hij kon de bal nog wel tegenhouden, maar de rebound werd door een speler van AZ binnen gewerkt.

In de slotfase van de eerste helft kwam Feyenoord/Excelsior op gelijke hoogte via Rick Karsdorp. De middenvelder kon afwerken nadat Brandon Robinson een lange bal van Rick Dekker goed verlengde. De 1-2 viel in de beginfase van de tweede helft. Karsdorp had na een goede individuele actie een knappe voorzet in huis, die door Oussama Idrissi vanuit de lucht prachtig binnen werd geschoten.

AZ ging daarna meer opportunistisch spelen, maar dat leidde nauwelijks tot gevaar. ‘Daar hadden we beter van moeten profiteren’, vond trainer Cor Adriaanse. ‘Het voetbal was niet groots, maar de ploeg verdient wel een compliment voor de inzet.’

AZ B1 – Feyenoord/Excelsior O/17 1-2
13’ 1-0
36’ 1-1 Karsdorp
47’ 1-2 Idrissi

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/17: De Fockert; Ulusoy, Dekker, Lopes Cabral, Hardeveld; Kassels, De Vos, Karsdorp; Thenu (70’ Knegjens), Robinson en Idrissi.

WINST VOOR ONDER 16 BIJ FORTUNA SITTARD B1

Feyenoord/Excelsior onder 16 heeft zaterdag, na vijf competitiewedstrijden op rij zonder zege, gewonnen van Fortuna Sittard B1. In Limburg was de ploeg van trainer Gaston Taument met 0-1 te sterk voor Fortuna. ‘Deze zege hadden we hard nodig’, aldus Taument.

De start van de Rotterdammers was goed. Het spel zag er goed uit en O/16 verscheen een paar keer gevaarlijk voor het doel van de thuisclub. Na iets minder dan een kwartier was Omar El Baad dicht bij de openingstreffer, maar zijn schot ging via de doelman en de lat over het doel.

Lang hoefde Feyenoord/Excelsior daar niet om te treuren, want uit de hoekschop die op de kans volgde, kopte Junior Albertus de 0-1 binnen. Daarna ging de thuisploeg steeds meer aanzetten en kwam het tot enkele hachelijke situaties voor het doel van doelman Bob van der Hoek. Onder meer door een knappe redding van Florian Racaj op de doellijn bleef het bij 0-1.

‘We hadden het duel in de tweede helft vanuit de counter in het slot moeten gooien’, vond Taument. ‘We hebben onvoldoende van de ruimte geprofiteerd. Uiteindelijk denk ik wel dat de zege verdiend is. Dat geeft een lekker gevoel: dit hadden we nodig.’

Fortuna Sittard B1 – Feyenoord/Excelsior O/16 0-1
14’ 0-1 Albertus

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16: Van der Hoek; Gronsveld, Kingsale, James, Racaj; Nieuwkoop, El Baad (75’ Proost), Slabbekoorn; Albertus, Klooster (55’ Manusama) en Van der Struis (67’ Pisas).

ONDER 15 WINT ONNODIG SPANNEND DUEL VAN NAC C1

Feyenoord/Excelsior onder 15 heeft zaterdag NAC Breda C1 verslagen. De ploeg van trainer Jeffrey Oost was met 3-2 te sterk. Het duel werd na een 3-0 voorsprong nog onnodig spannend, maar uiteindelijk wonnen de Rotterdammers verdiend.

‘We waren duidelijk de betere ploeg, maar over de tweede helft kan ik niet tevreden zijn’, vertelde Oost na het duel. ‘We hebben zoveel kansen gehad; het had nooit meer spannend mogen worden. Daarnaast hadden we bij de tegendoelpunten de duels wel met wat meer pit mogen aangaan.’

Feyenoord/Excelsior vertaalde een groot overwicht in de eerste helft in een tijdsbestek van vijf minuten in een comfortabele voorsprong. Danny van Haaren opende de score met een afstandschot, waarna Mohammed El Hankouri, die de afgelopen weken sowieso erg trefzeker is, de 2-0 binnen schoot.

Twee minuten later leek Jari Schuurman de genadeklap uit te delen toen hij na goed druk zetten de bal veroverde en scoorde, maar in de tweede helft lieten de Rotterdammers NAC Breda terugkomen. Nadat O/15 zelf de nodige kansen had gemist, kwamen de bezoekers uit een vrije trap terug tot 3-1.

De aansluitingstreffer, twaalf minuten voor tijd, zorgde daarna nog voor een hectische slotfase, maar Feyenoord/Excelsior bleef overeind.

Feyenoord/Excelsior O/15 – NAC Breda C1 3-2
21’ 1-0 Van Haaren
23’ 2-0 El Hankouri
25’ 3-0 Schuurman
48’ 3-1
58’ 3-2

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15:  Van der Mast; Hammouti, Koomen (48’ Groos), Verdonk, Absalem (36’ Rietkerk); Korporaal (36’ Deacanu), Van der Meer, Van Haaren; Den Hoedt, El Hankouri (56’ Sonha) en Schuurman (44’ Franse).

ONDER 14 OP VALREEP VOORBIJ WILLEM II/RKC C2

Feyenoord/Excelsior onder 14 heeft zaterdag met 3-2 gewonnen van Willem II/RKC C2. Na een 2-2 ruststand leek de wedstrijd lang op een gelijkspel uit te draaien, maar Shurendo Janga besliste het duel vlak voor tijd alsnog in Rotterdams voordeel.

O/14 begon niet goed aan de wedstrijd en kwam binnen tien minuten op een 0-1 achterstand. Daarna herpakten de Rotterdammers zich en werd Willem II/RKC beter onder druk gezet. Dat leidde na een kwartier tot de 1-1 van Nigel Robertha. Tien minuten later zorgde Darren Mettendaf voor de 2-1.

Een minuut daarna kwamen de Brabanders alweer op gelijke hoogte. Ze hadden daarbij de hulp nodig van de jarige doelman Ramon ten Hove. Een terugspeelbal stuiterde net voordat Ten Hove hem wilde schieten op van een polletje en verdween over de voet van de doelman in het doel; Willem II/RKC nam de onbedoelde verjaardagstraktatie dankbaar in ontvangst.

In de tweede helft toonden de Rotterdammers een grote ijver, maar die ging ten koste van de nauwkeurigheid. Desondanks besliste Janga het duel drie minuten voor tijd met een sterke actie: 3-2. ‘De bezieling die we in de tweede helft lieten zien, valt te prijzen’, vond trainer Rob Kurvers. ‘We winnen verdiend, maar de manier waarop moet volgende week beter.’

Feyenoord/Excelsior O/14 – Willem II/RKC C2 3-2