Clasie: ‘We maakten het onszelf te moeilijk’

Jordy Clasie stond zondagmiddag met een grote glimlach de pers te woord, na afloop van de wedstrijd tegen FC Groningen. De middenvelder had tijdens dat duel niet alleen zijn eerste doelpunt in De Kuip gemaakt, maar zijn ploeg daarmee ook nog eens de zege bezorgd. ‘Daarom ben ik zeer tevreden’, glimlachte Clasie. ‘Hoewel de tweede helft niet goed was, hebben we verdiend gewonnen. Het was mooi dat ik de winnende mocht scoren.’
Clasie kreeg na een kwartier spelen tegen Groningen al een opgelegde mogelijkheid om de score te openen. De middenvelder kreeg een vrije schietkans, maar mikte naast. ‘Ik moest op dat moment wat rustiger blijven’, blikte hij terug. ‘Gelukkig lukte me dat later bij de goal wel. Die bal zat er lekker in.’

Dankzij het doelpunt van Clasie ging Feyenoord met een voorsprong de rust in, maar de ploeg verzuimde om in de tweede helft verder uit te lopen. ‘Groningen ging na rust met meer druk vooruit spelen’, vertelde Clasie. ‘Daar hebben wij als ploeg nog soms moeite mee. Daar moeten we van leren.’

Dat laatste onderschreef ook aanvoerder Ron Vlaar. De verdediger was tevreden over het resultaat van de wedstrijd tegen Groningen, maar besefte dat Feyenoord voetballend wel eens beter voor de dag was gekomen. ‘Het belangrijkste is dat we niet hebben verzaakt in het leveren van strijd’, zei Vlaar. ‘Als je deze wedstrijd vergelijk met de uitwedstrijd tegen Groningen (6-0 verlies, red.) hebben we een goede ontwikkeling doorgemaakt als ploeg.’