Fanshop
Fanshop

Zonnige uitlooptraining op Varkenoord

De basisploeg van de afgelopen thuiswedstrijd tegen FC Utrecht heeft maandag op een zonnig Varkenoord een ontspannen uitlooptraining afgewerkt, waar onder meer een rondo werd gespeeld. Assistent-trainer Jean-Paul van Gastel ging apart aan de slag met Stefan de Vrij, Sekou Cissé, Guyon Fernandez en Dani Fernández, voor wie onder andere een afwerkoefening op het programma stond samen met doelman Kostas Lamprou.
De training werd behalve verschillende supporters ook gadegeslagen door een cameraploeg van het televisieprogramma Z@ppSport, die op pad waren met de negenjarige Feyenoord-supporter Floyd. Hij wilde van Jordy Clasie leren hoe hij een goede steekpass kon geven. Na afloop van de training nam Clasie alle tijd om dat de jonge supporter voor te doen en hij kreeg daarbij hulp van John Guidetti.

Even eerder hadden verschillende spelers deelgenomen aan een nieuw spel uit het programma Z@ppSport. Daarbij moet één speler zo snel mogelijk met de bal aan zijn voet de overkant het volledige veld oversteken. Enige obstakel is dat hij dit geblinddoekt dient te doen. Hij moet slechts afgaan op de coaching van een ploeggenoot.

Guidetti trapte af en werd daarbij gecoacht door Stefan de Vrij, terwijl even later Erwin Mulder als coach optrad voor Jordy Clasie. Welk koppel uiteindelijk als winnaar uit de strijd kwam, is later deze maand te zien in het programma Z@ppSport. De sportprogramma is elke zaterdag te zien om 8.55 uur en op zondag om 8.40 en 17.10 uur.De eerstvolgende groepstraining van Feyenoord in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen FC Twente is aanstaande donderdag om 10.30 uur op Varkenoord. De training van woensdag is komen te vervallen.