Beloften boeken ruime overwinning

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond een ruime overwinning geboekt op Jong ADO Den Haag. In Rijswijk werd het 0-5 voor de ploeg van coach André Hoekstra, dankzij doelpunten van Andrea Fileccia (2x), Kamohelo Mokotjo, Ricky van Haaren en Daan Smith. Naast Mokotjo en Van Haaren deden ook Ronald Graafland en Gill Swerts wedstrijdritme op. Jong Feyenoord/Excelsior stijgt door de overwinning naar de derde plaats op de ranglijst.
Coach Hoekstra keek achteraf zeer tevreden terug op de prestatie van zijn ploeg. ‘Vanaf de eerste minuut waren we de bovenliggende partij’, zei Hoekstra. ‘De eerste helft speelden we nog te veel over de as van het veld, maar na rust gingen we meer de zijkanten benutten. Toen was het gewoon genieten langs de kant.’

Ricky van Haaren had een belangrijke rol bij de eerste drie doelpunten van de beloften. De middenvelder gaf halverwege de eerste helft de assist voor de 0-1 van Kamohelo Mokotjo en stelde op slag van rust uit een hoekschop Daan Smith in staat om de score te verdubbelen. Tien minuten na rust was Van Haaren zelf trefzeker, op aangeven van Mokotjo. De eindstand werd bepaald door twee doelpunten van Andrea Fileccia, die allebei werden voorbereid door Nayib Lagouireh.

Jong Feyenoord/Excelsior heeft na de overwinning van maandag zeven punten achterstand op koploper Jong FC Twente en heeft daarbij een wedstrijd minder gespeeld. Hoekstra wil met nog acht wedstrijden te gaan desondanks nog niet te veel omhoog kijken. ‘Dat hadden we wel kunnen doen als we vorige week van N.E.C. hadden gewonnen’, zei de coach, verwijzend naar de 0-1 nederlaag die toen werd geleden op Varkenoord. ‘Wij bekijken het de komende tijd van wedstrijd tot wedstrijd, dan zien we tegen het eind van de competitie wel hoe we ervoor staan.’

Jong ADO Den Haag - Jong Feyenoord/Excelsior 0-5
19’ 0-1 Mokotjo