Feyenoord onder 19 verslaat Den Bosch

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag op bezoek bij FC Den Bosch A1 met 1-2 gewonnen. De wedstrijd leek op een gelijkspel uit te draaien, maar een late treffer van Jean-Paul Boëtius bezorgde de Rotterdammers toch de winst. Het uitduel van Onder 18 bij FC Volendam eindigde in een 0-0 gelijkspel. Ook Onder 17 deelde de punten. Thuis tegen Heerenveen/Emmen B1 werd het 2-2. Onder 15 was op eigen veld met 2-1 te sterk voor VVV/Helmond Sport C1.
ONDER 19 OP VALREEP VOORBIJ DEN BOSCH A1

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag FC Den Bosch A1 met 1-2 verslagen. De winnende treffer van Jean-Paul Boëtius viel in de vierde minuut van de blessuretijd. Door de zege blijven de Rotterdammers in het spoor van koploper Ajax. De achterstand op die ploeg bedraagt vijf punten.

‘De eerste helft was heel goed van onze kant’, vertelde trainer Damiën Hertog na afloop. ‘Eigenlijk klopte alles op één ding na: we kregen zeven open kansen, maar scoorden niet. Normaal gesproken had deze wedstrijd al bij rust gespeeld moeten zijn. Maar ik kan niet heel boos worden over het missen van kansen. Dat je zoveel kansen krijgt, betekent dat je goed voetbalt.’

O/19 had vanaf het begin van het duel duidelijk de overhand. Elvis Manu, Joey Sleegers en Anass Achahbar kregen goede kansen, maar de doelman van de Bosschenaren keepte uitstekend.

Vlak na rust was het wel raak voor de Rotterdammers. Nadat Boëtius een afgeslagen voorzet opnieuw inbracht, kopte Sleegers raak: 0-1. Een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg redelijk uit het niets op gelijke hoogte uit een vrije trap.

In de slotfase nam Feyenoord/Excelsior veel risico om alsnog de overwinning te pakken. Toen puntenverlies voor O/19 niet meer leek af te wenden, bezorgde Boëtius de ploeg na een combinatie met Achahbar alsnog de volle winst: 1-2.

FC Den Bosch A1 – Feyenoord/Excelsior O/19 1-2
51’ 0-1 Sleegers
75’ 1-1
90’ 1-2 Boëtius

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: De Jong; Van der Velde (80’ Cornelissens), Van Beek, Rutten, Woudenberg; M. Steenvoorden (60’ Knoester), Van der Laan, Sleegers; Boëtius, Achahbar en Manu (60’ Blij).

ONDER 17 PAKT PUNT TEGEN HEERENVEEN/EMMEN B1

Feyenoord/Excelsior onder 17 heeft zaterdag met 2-2 gelijkgespeeld tegen titelkandidaat Heerenveen/Emmen B1. De ploeg van trainer Cor Adriaanse maakte op eigen veld een 1-2 achterstand goed.

‘We begonnen niet goed aan de wedstrijd’, vond Adriaanse. ‘Het begin was te slap. Na rust speelden we beter. Toen we risico’s gingen nemen, zag ons spel er ineens erg goed uit. Als de wedstrijd een paar minuten langer had geduurd, hadden we hem misschien nog gewonnen. Maar dit gelijkspel is een terechte uitslag.’

Ondanks het mindere begin van de Rotterdammers, kreeg de nummer twee van de ranglijst Heerenveen/Emmen B1 geen grote kansen. O/17, zelf de nummer vijf, kwam na een halfuur op voorsprong. Rick Dekker bewaarde goed het overzicht en stelde Silgio Thenu in staat de score te openen: 1-0.

Niet lang daarna kwamen de bezoekers vanuit een vrije trap op gelijke hoogte. In de tweede helft leidde onoplettendheid in de defensie van Feyenoord/Excelsior tot een tweede tegengoal.

Vijf minuten voor tijd schoot Randy Elst de Rotterdammers naar een punt, nadat hij met een lange bal goed was bediend door Jeff Hardeveld.

Feyenoord/Excelsior O/17 – Heerenveen/Emmen B1 2-2
31’ 1-0 Thenu
36’ 1-1
48’ 1-2
75’ 2-2 Elst

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/17:  De Fockert; Ulusoy, Dekker, Lopes Cabral, Hardeveld; Yalamoglu (59’ De Vos), Karsdorp (61’ Knegjens), Kassels (59’ Elst); Thenu, Robinson en Idrissi.

ZEGE FEYENOORD ONDER 15 OP VVV/HELMOND SPORT C1

Feyenoord/Excelsior onder 15 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van VVV/Helmond Sport met 2-1 gewonnen. De ploeg van trainer Jeffrey Oost had, anders dan de nipte zege doet vermoeden, een groot overwicht, maar de Rotterdammers misten een hoop kansen.

O/15 was in de eerste helft de bovenliggende partij en kwam na 24 minuten verdiend op voorsprong; Feyenoord/Excelsior zette VVV/Helmond Sport goed onder druk en het belbezit wat dat opleverde leidde de openingstreffer van Danny van Haaren in: 1-0.

De Rotterdammers startten daarna fel aan de tweede helft. Drie keer kwam een speler oog in oog met de doelman van de bezoekers, maar de inzetten van Van Haaren, Jordy den Hoedt en Ronaldo Deacanu werden gekeerd door de doelman. Na twintig minuten was het toch raak via opnieuw Van Haaren. Een schaarse aanval van de Limburgers leverde na een uur nog de 2-1 op.

‘Het was een lauwe wedstrijd’ vond Oost. ‘Toch kregen we genoeg kansen. Je zag dat de 2-0 bevrijdend werkte. Die had al veel eerder moeten vallen.’

Feyenoord/Excelsior O/15 – VVV/Helmond Sport C1 2-1
24’ 1-0 Van Haaren
56’ 2-0 Van Haaren
60’ 2-1

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15:  Fabrie; Hammouti, Koomen, Verdonk, Rietkerk (36’ Schuurman); Korporaal, Van der Meer, Van Haaren; Den Hoedt (45’ Deacanu), El Hankouri (50’ Hamer) en Franse.