Fanshop
Fanshop

Oud-Feyenoorder Israël viert zeventigste verjaardag

Oud-Feyenoorder Rinus Israël viert maandag (vandaag) zijn zeventigste verjaardag. De legendarische voormalige verdediger was aanvoerder van Feyenoord in de jaren dat de club de grootste successen uit de clubgeschiedenis behaalde. Israël diende Feyenoord als speler (1966-1974), trainer (1986-1988) en scout (2006-2011). Vanaf deze plaats feliciteren directie, staf, spelers en overige medewerkers hem van harte met zijn verjaardag.
De op 19 maart 1942 in Amsterdam geboren Israël werd in 1966 door Feyenoord gekocht van DWS, waarmee hij een seizoen eerder zeer verrassend landskampioen was geworden. Vanaf 1968 vormde Israël samen met Theo Laseroms het meest roemruchte verdedigingscentrum uit de historie van Feyenoord. Beide spelers waren keihard en meedogenloos, geen spits nam het graag tegen hen op. Tijdens zijn jaren bij Feyenoord won Israël maarliefst zeven prijzen: de Europa Cup voor Landskampioenen, de Wereldbeker, de UEFA Cup, drie landstitels en één KNVB beker. Ondertussen speelde Israël ook nog een groot aantal interlands voor Oranje. Nadat Feyenoord in 1974 de UEFA Cup had gewonnen, vertrok hij naar Excelsior.
 
Vier seizoenen na zijn afscheid als voetballer keerde Israël in De Kuip terug als trainer, een functie die hij twee seizoenen zou vervullen. In 2006 kwam Israël opnieuw terug bij Feyenoord, dit keer als scout.