Jong Feyenoord/Excelsior komt tekort tegen Jong FC Groningen

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond de thuiswedstrijd tegen Jong FC Groningen met 1-3 verloren. De ploeg van coach André Hoekstra had de nederlaag voor een groot deel aan zichzelf te wijten. Alle drie de doelpunten van de bezoekers kwamen tot stand via matig uitverdedigen van de thuisploeg. Ricky van Haaren bezorgde Jong Feyenoord/Excelsior uiteindelijk nog de eretreffer.
Jong Feyenoord/Excelsior begon de wedstrijd tegen Jong FC Groningen in een formatie waarin verschillende spelers noodgedwongen niet op hun natuurlijke positie konden spelen. Zo was Marley Berkvens centraal in de verdediging geposteerd, terwijl verdediger Gill Swerts op het middenveld speelde.

Het resultaat was dat er in de eerste helft te weinig structuur in het spel van de thuisploeg was terug te zien. Te veel passes kwamen niet aan of werden niet juist ingeschat, waardoor Jong Feyenoord/Excelsior te vaak balverlies leed om Jong FC Groningen serieus in problemen te kunnen brengen.

Jong FC Groningen verkeerde daardoor in de luxe positie dat het rustig de fouten van de thuisploeg konden afwachten, zonder dat de bezoekers zelf tot goed voetbal wisten te komen. Desondanks kon de ploeg tot aan de rust tweemaal profiteren van matig uitverdedigen van Jong Feyenoord/Excelsior. Spits Hyunjun Suk mocht na een kwartier spelen van dichtbij afwerken, nadat Berkvens de bal zomaar bij Groningen had ingeleverd. Een kwartier later kreeg Hilal Benmoussa een niet te missen kans, toen de bal op het middenveld zomaar was ingeleverd door Jong Feyenoord/Excelsior.

De thuisploeg kon zodoende bij rust niet tevreden zijn over het vertoonde spel, maar liep desondanks vroeg in de tweede helft tegen een derde tegentreffer aan. Opnieuw mocht de defensie van Jong Feyenoord/Excelsior zich de goal aanrekenen. Tot drie keer toe werd verzuimd om de bal op te ruimen in het eigen strafschopgebied, waardoor uiteindelijk opnieuw Suk van dichtbij mocht binnentikken.

Daarmee was de wedstrijd desondanks niet gespeeld, want Jong Feyenoord/Excelsior wist direct vanaf de aftrap die volgde tegen te scoren. FC Groningen-keeper Marco Bizot redde in eerste instantie een schot vanaf de linkerkant, maar Ricky van Haaren schoot uit de rebound van afstand vervolgens knap binnen en gaf zijn ploeg daarmee weer wat hoop.

Hoewel de beste kansen in het laatste half uur voor Jong Feyenoord/Excelsior waren, via onder meer een afstandschot van Andrea Fileccia dat net naast zeilde, kwam voor Jong FC Groningen de overwinning niet meer in gevaar.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong FC Groningen 1-3