Fanshop
Fanshop

Vraag en antwoord over stoelnummering

Feyenoord heeft in de afgelopen dagen de nodige vragen en opmerkingen gekregen naar aanleiding van de voorgenomen nummering van de stoeltjes in de groene sector (vakken E, EE, J en JJ) voor komend seizoen. Grootste zorg van supporters lijkt de vraag te zijn of zij ook in de nieuwe situatie in de directe nabijheid van hun vertrouwde groep medesupporters kunnen zitten. Feyenoord stelt alles in het werk om er zorg voor te dragen dat elke supporter ook volgend seizoen weer tussen de mensen kan zitten met wie hij of zij de wedstrijden het liefst bezoekt.

Feyenoord hecht er allereerst aan te vermelden dat het nummeren van vakken geen keuze is van de club, maar een verplichte maatregel die ons door de Gemeente Rotterdam wordt opgelegd. Het nummeren van de stoelen vormt onderdeel van een pakket aan maatregelen die Feyenoord dient in te voeren. Het positieve hiervan is dat dit pakket er uiteindelijk toe moet leiden dat een aantal hinderlijke veiligheidsmaatregelen rondom wedstrijden kan afnemen of zelfs helemaal verdwijnt: zo hoeft er bijvoorbeeld veel minder vaak gefouilleerd te worden en zullen er minder controles met drugshonden plaatsvinden. Ook positief voor velen is dat er in De Kuip op termijn weer een ouderwets écht biertje geschonken en gedronken kan worden.

Uit de reacties die in de afgelopen week zijn binnengekomen, blijkt de grootste zorg van supporters is, dat zij met ingang van het nieuwe seizoen niet meer op de plek kunnen zitten waar ze al jarenlang vertoeven, te midden van familieleden, vrienden en kennissen. Men hoeft zich hier echter geen zorgen over te maken. Feyenoord zal er alles aan doen om mogelijk te maken dat mensen die de wedstrijden nu met vaste groepen bezoeken dat ook zullen kunnen doen in de nieuwe situatie. Voor groepen tot 9 personen is het nu al mogelijk dit rechtstreeks op de website aan te geven. Maar omdat de groepen soms groter zijn dan negen personen (de maximale grote van een groep die systeemtechnisch in behandeling kan worden genomen) is het wellicht niet voor eenieder duidelijk hoe nu te handelen. Hieronder hebben we dat zo kort en bondig mogelijk samengevat.

Al wel verlengd, maar nog geen voorkeur aangegeven?
Voor supporters die al hebben verlengd maar alsnog aan willen geven naast wie zij willen zitten, kunnen dat doen via het reactieformulier op www.feyenoord.nl/service.

Nog niet verlengd en met maximaal 9 personen?
Om (groepen) supporters tegemoet te komen biedt Feyenoord de betreffende seizoenkaarthouders graag de mogelijkheid om zelf opgaven in te dienen. Supporters die nog niet hebben verlengd, kunnen dit in groepsverband doen via de website. Om systeemtechnische redenen kan zo’n groep maximaal uit 9 personen bestaan. Omdat Feyenoord beseft dat veel supporters weten waar ze doorgaans ongeveer zitten, maar niet uit hun hoofd weten welke rij en stoelnummer bij deze plek hoort, adviseert de club de seizoenkaarthouders om dit bij de wedstrijd Feyenoord – NAC Breda van zaterdag 31 maart na te kijken en in de dagen daarna de opgave in te zenden. Uiteraard kan elke supporter ook individueel zijn voorkeur aangeven. Het inzenden van de opgaven kan via het antwoordformulier op de website of schriftelijk (aanvraagformulier aan te vragen via www.feyenoord.nl/service of telefonisch (0900-1908, 15 cent per minuut)

Nog niet verlengd, maar met meer dan 9 personen?
Om (groepen) supporters tegemoet te komen biedt Feyenoord de betreffende seizoenkaarthouders graag de mogelijkheid om zelf opgaven in te dienen. De grootte van een groep is in principe ongelimiteerd. Omdat Feyenoord beseft dat veel supporters weten waar ze doorgaans ongeveer zitten, maar niet uit hun hoofd weten welke rij en stoelnummer bij deze plek hoort, adviseert de club de seizoenkaarthouders om dit bij de wedstrijd Feyenoord – NAC Breda van zaterdag 31 maart na te kijken en in de dagen daarna de opgave in te zenden. Uiteraard kan elke supporter ook individueel zijn voorkeur aangeven. Het inzenden van de opgaven kan via het antwoordformulier op de website.

Om de aanvragen van groepen van meer dan 9 personen goed te kunnen verwerken, is het belangrijk is dat alle groepsleden – ook bij zo’n grote groepsplaatsing – daadwerkelijk zelfstandig een verlengingsactie doen. Elke supporter moet dus individueel verlengen of verlengd hebben, voordat de aanvraag voor gezamenlijke plaatsing gedaan wordt.

Indien men schriftelijk verlengt, dan is het ’t gemakkelijkst om de aanvragen te bundelen.