Feyenoord onder 19 te sterk voor Willem II/RKC A1

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft woensdagavond een prima prestatie geleverd door de uitwedstrijd tegen Willem II/RKC A1 met 2-3 te winnen. De ploeg van coach Damien Hertog was met name in de eerste helft de bovenliggende partij, maar wist het overwicht tot de rust nog niet in de score uit te drukken. Pas tien minuten voor tijd viel het verdiende winnende doelpunt.
Trainer Hertog was achteraf met name te spreken over de manier waarop zijn ploeg in de eerste twintig minuten van de wedstrijd voor de dag kwam. Onder 19 kreeg in die fase vijf opgelegde kansen en zag zelfs een bal over de doellijn van de thuisploeg stuiteren, maar dit werd niet gezien door de scheidsrechter.

Waar Feyenoord/Excelsior verzuimde om op voorsprong te komen, schoot Willem II/RKC uit de eerste de beste mogelijkheid die het kreeg wel raak. Een schot van afstand verdween fraai in de kruising.

Feyenoord/Excelsior zette snel orde op zaken, dankzij twee doelpunten in een tijdsbestek van tien minuten van linksbuiten Elvis Manu. Daarmee leek de ploeg af te stevenen op een voorsprong bij rust, maar in de slotminuut van de eerste helft kwam Willem/RKC alsnog op gelijke hoogte.

‘De tweede helft zijn we op zoek blijven gaan naar een voorsprong’, vertelde Hertog, die tien minuten voor tijd Cas Knoester de winnende zag maken. ‘We hebben uiteindelijk de winst afgedwongen met fris spel en keihard werken. Het voetbal klopte bij ons van alle kanten. We wisten dat we goed moesten zijn om Willem II te kunnen verslaan en dat waren we gelukkig ook.’

Willem II/RKC A1 – Feyenoord/Excelsior onder 19 2-3
20’ 1-0
30’ 1-1 Manu
38’ 1-2 Manu
44’ 2-2
80’ 2-3 Knoester

Opstelling Feyenoord/Excelsior onder 19: De Jong; Van der Velden, Kongolo, Van Huijgevoort, Woudenberg; Knoester, Sleegers (83’ Rutten), Van der Laan (60’ Steenvoorden); Blij (75’ Boetius), Achahbar en Manu (87’ Cornelissens).

ONDER 14 ONDERUIT TEGEN ADO DEN HAAG

Feyenoord/Excelsior onder 14 heeft woensdag de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag C2 met 0-4 verloren. De ploeg van trainer Rob Kurvers kwam niet goed voor de dag en leed een verdiende nederlaag.

Onder 14 wist voorafgaand aan de wedstrijd dat Den Haag een fysiek sterk elftal heeft, dat graag met veel druk naar voren speelt. ‘Wij wilden ons daar met goed voetbal tegen wapenen, maar dat is niet gelukt’, vertelde Kurvers na afloop. ‘We gingen te veel mee in hun spel en daar waren zij beter in. Dit is een harde les voor ons.’

Feyenoord/Excelsior onder 14 - ADO Den Haag C2 0-4