Feyenoord onder 18 verslaat Excelsior A1

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdagmiddag met 2-3 verloren van AZ A1. De Rotterdammers gaven op eigen veld tot twee keer toe een voorsprong weg en raken door de nederlaag achterop in de strijd om de titel. Onder 18 leverde een prima prestatie en won met 4-1 van Excelsior A1. Onder 16 was op bezoek bij Excelsior B1 met 1-2 te sterk en ook Onder 15 speelde tegen Excelsior; de ploeg van trainer Jeffrey Oost versloeg de leeftijdsgenoten met 1-0. Onder 14 verloor op bezoek bij AZ C2 met 2-1.
ONDER 19 ONDERUIT TEGEN AZ A1

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag duur puntenverlies geleden in de strijd om het kampioenschap. Op eigen veld verloor de ploeg van trainer Damiën Hertog met 2-3 van AZ A1. Door de nederlaag is het gat met koploper Ajax A1 nog altijd twee punten, maar de Amsterdammers hebben twee wedstrijden minder gespeeld.

‘Dat de titel heel erg moeilijk wordt, is een understatement’, zei Hertog na afloop over de titelkansen. ‘Ik ben al trots dat we zo lang bij hebben kunnen blijven. Maar we geven niet op. Nooit.’

Het duel tussen Feyenoord/Excelsior, de nummer twee en AZ, de nummer drie, ging gelijk op. O/19 kreeg goede kansen en kwam na 25 minuten op een 1-0 voorsprong, na een knappe individuele actie van Daan Blij. De vreugde was van korte duur, een minuut later kwamen de Alkmaarders alweer langszij.

De eerste helft eindigde spectaculair. O/19 dacht met een voorsprong te kunnen gaan rusten toen Joey Sleegers de Rotterdammers een minuut voor de pauze naar 2-1 schoot., maar opnieuw gaf Feyenoord/Excelsior de voorsprong snel weer weg, waardoor AZ nog voor het rustsignaal opnieuw op gelijke hoogte kwam.

Na een uur spelen kwam AZ op voorsprong. Bij Feyenoord/Excelsior, dat de derde wedstrijd in een week afwerkte, ging de vermoeidheid opspelen. Via Manu dachten de Rotterdammers nog wel een punt te pakken, maar de treffer van de spits werd wegens buitenspel geannuleerd.

Feyenoord/Excelsior O/19 – AZ A1 2-3
25’ 1-0 Blij
26’ 1-1
44’ 2-1 Sleegers
45’ 2-2
60’ 2-3

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: De Jong; Rutten, Kongolo (60’ Van der Velden), Van Huijgevoort, Woudenberg; M. Steenvoorden, Van der Laan (46’ Knoester), Sleegers (83’ Cornelissens); Boëtius, Blij en Manu.

OVERTUIGENDE ZEGE ONDER 18 OP EXCELSIOR A1

Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft zaterdag Excelsior Rotterdam A1 met 4-1 verslagen. Op eigen veld had de ploeg van trainer Jan Gösgens niets te vrezen van de stadsgenoot.

‘Een goede overwinning’, vond Gösgens. ‘Excelsior is een lastige tegenstander. Nadat we de score openden, kreeg ik al het gevoel dat we de wedstrijd nooit meer uit handen zouden gaan geven. En dat klopte.’

O/18 kwam na een halfuur spelen op voorsprong na een goede combinatie tussen Dalian Maatsen en Kevin Dercks, die uiteindelijk door Dercks met een treffer werd bekroond. Vlak na de pauze verdubbelde Feyenoord/Excelsior de score toen Vincent Janssen vanaf de rand van het zestienmetergebied via de paal binnen schoot: 2-0.

Daarna dreigde O/18 het zichzelf door een aantal slordigheden in de defensie moeilijk te maken, maar de bezoekers weigerden te profiteren. Daardoor kreeg Feyenoord/Excelsior de mogelijkheid het duel definitief te beslissen. Een voorzet van Robbert Olijfveld werd door Redouan Boulfalfal in het doel gewerkt en een voorzet van Yorik van Deelen leidde tot een eigen doelpunt van Excelsior.

In de slotfase werd de bezoekers nog een eretreffer gegund; een fraai afstandschot was doelman Angelo Spanjaart te machtig.

Feyenoord/Excelsior O/18 – Excelsior A1 4-1
30’ 1-0 Dercks
47’ 2-0 Janssen
65’ 3-0 Boulfalfal
75’ 4-0 E.D.
85’ 4-1

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18: Spanjaart; Samsey, Van Beek, Gomez Niëto, Y. van Deelen; Thong, Maatsen (60’ Olijfveld), Dercks, Janssen (70’ Geyah Darjij), J. Steenvoorden en Triel (46’ Boulfalfal).

ONDER 16 VERSLAAT TITELKANDIDAAT EXCELSIOR B1

Feyenoord/Excelsior onder 16 heeft zaterdag de nummer twee van de ranglijst, Excelsior Rotterdam B1, met 1-2 verslagen. De ploeg van trainer Gaston Taument vocht zich terug van een 1-0 achterstand en pakte in de slotfase verdiend de winst.

Het begin van het duel was spectaculair. Na drie minuten spelen zorgde de thuisploeg voor het eerste gevaar met een inzet op de paal. Een minuut later trof Djazz Manusama namens Feyenoord/Excelsior de lat. Niet veel later kwam Excelsior op een 1-0 voorsprong.

O/16 liet zich daardoor niet van de wijs brengen en bleef voetballen. Vlak na de openingstreffer was Gerson Pisas al dichtbij de gelijkmaker, maar zijn lobje ging net over het doel. Ook in de tweede helft kreeg Feyenoord/Excelsior kansen. Gilberto da Silva kopte over en Junior Albertus schoot voorlangs.

Na zeventig minuten kwam Feyenoord/Excelsior verdiend op gelijke hoogte. Albertus schoof een vrije trap langs de muur, in het doel. O/16 nam geen genoegen met een punt en ging op zoek naar de winnende treffer. Die kwam er twee minuten voor tijd toen Milton Klooster op aangeven van Bram van Eijk trefzeker was: 1-2.

‘We hebben onszelf eindelijk beloond’, blikte Taument terug op de zege. ‘In eerdere wedstrijden kregen we de kansen ook, maar maakten we ze niet af. Dat we dat nu wel doen, geeft een erg goed gevoel.’

Excelsior Rotterdam B1 – Feyenoord/Excelsior O/16 1-2
10’ 1-0
70’ 1-1 Albertus
78’ 1-2 Klooster

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16:  Van der Hoek; Proost, Knoester (68’ Klooster), Kingsale, James; Da Silva (63’ Van der Pijl), Nieuwkoop (75’ El Baad), Slabbekoorn; Albertus, Pisas (55’ Van Eijk) en Manusama.

ONDER 15 NIPT TE STERK VOOR EXCELSIOR C1

Feyenoord/Excelsior onder 15 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Excelsior Rotterdam C1 met 1-0 gewonnen. De ploeg van trainer Jeffrey Oost had het lastig met Excelsior, maar kwam nooit serieus in de problemen.

‘Het ging heel moeizaam’, vertelde Oost na het duel. ‘Het was, mede door een dramatisch veld, een hele matige wedstrijd. We konden niet echt een vuist maken. Toch zijn we nauwelijks in de problemen gekomen.’

Beide ploegen waren vanaf het begin van de wedstrijd duidelijk aan elkaar gewaagd. Zowel Feyenoord/Excelsior als de bezoekers kregen een aantal mogelijkheden, maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet.

Na iets minder dan een halfuur maakte O/15 de enige treffer van de wedstrijd. Ferri Rietkerk zette Mohammed El Hankouri met een goede steekpass vrij voor de keeper. De spits miste in eerste instantie, maar kon in de rebound alsnog raak koppen: 1-0.

Daarna werd het voetbal, ondanks veel enthousiasme, niet beter. Excelsior ging in de slotfase opportunistisch spelen, maar slaagde er niet in Feyenoord/Excelsior serieus onder druk te zetten.

Feyenoord/Excelsior O/15 – Excelsior Rotterdam C1 1-0
26’ 1-0 El Hankouri

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15:  Van der Mast; Rietkerk, Groos (40’ Hamer), Koomen, Verdonk; Korporaal, Van der Meer, Van Haaren; Schuurman (55’ Sonha), El Hankouri (60’ Tilborg) en Deacanu (36’ Absalem).

ONDER 14 KAN OPNIEUW NIET WINNEN BIJ AZ C2

Feyenoord/Excelsior onder 14 heeft geen punten overgehouden aan het uitduel bij AZ C2. De Rotterdammers verloren met 2-1 van de leeftijdsgenoten uit Alkmaar. Het is al de derde keer dit seizoen dat O/14 van AZ verliest.

Vorig weekend kwam de ploeg van trainer Rob Kurvers AZ nog tegen op het Krimtoernooi op Texel. De Alkmaarders waren toen met 2-1 te sterk. Ook nu kwam de thuisploeg op voorsprong. Binnen twintig minuten was het via een snelle aanval raak: 1-0.

O/14 had niet echt een antwoord op het spel van de thuisploeg. Voetballend kregen de Rotterdammers geen voet aan de grond, waardoor Feyenoord/Excelsior te snel overschakelde op de lange bal. Twee minuten na rust verdubbelde AZ de voorsprong.

Vlak voor tijd dacht Feyenoord/Excelsior de aansluitingstreffer te maken, maar de arbiter oordeelde dat een kopbal van Nigel Robertha de doellijn niet helemaal had gepasseerd. Niet veel later kreeg O/14 alsnog de aansluiting, via een treffer van Sherwin Seedorf, maar verder kwamen de Rotterdammers niet.

‘AZ is dit seizoen voor ons een soort ‘angstgegner’’, zei Kurvers. ‘Het verschil met de voorgaande keren was echter dat we nu voetballend ook daadwerkelijk minder waren. De vorige keren waren de nederlagen onnodig. Nu was hij terecht.’

AZ C2 – Feyenoord/Excelsior O/14 2-1