Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord doet goede zaken met winst in Doetinchem

Feyenoord heeft zondagmiddag uitstekende zaken gedaan. De ploeg van trainer Ronald Koeman zette De Graafschap met 0-3 aan de kant en kroop zo dichter naar de top van de eredivisie, na het puntenverlies van FC Twente op zaterdagavond en met de confrontatie tussen Ajax en PSV nog op het programma. Feyenoord was stukken sterker dan de hekkensluiter, maar bracht dit pas in de laatste twintig minuten in de score tot uitdrukking. John Guidetti, Ruben Schaken en Sekou Cissé stelden met ieder een treffer de dikverdiende zege veilig.

Feyenoord was de eerste helft oppermachtig op de Vijverberg. Pas tegen de rust stond de ploeg De Graafschap een enkele doelpoging toe, maar voor de rest hield het achterin de rijen betrekkelijk eenvoudig gesloten. Zelf creëerde het met name in het eerste kwartier meerdere mogelijkheden, maar tot een treffer leidde dit niet.

Tevreden konden de Rotterdammers niet zijn bij de rust, doordat het krachtsverschil met de hekkensluiter niet in de score was uitgedrukt. Karim El Ahmadi was tegen het einde van de eerste helft nog het dichtst bij een treffer, maar De Graafschap-doelman Yves de Winter wist de opstomende middenvelder op het laatste moment te stuiten.

 Koeman greep in de rust in door Sekou Cissé in te brengen voor Jerson Cabral. De Ivoriaan kreeg de kans op een geweldige binnenkomer, maar zijn schot twintig seconden na de aftrap eindigde op een Doetinchems been. De toon was wel direct gezet, want Feyenoord bleef jagen op de voorsprong waar het gezien het spelbeeld meer dan recht op had.

De kansen bleven komen voor Feyenoord, maar toch duurde het tot twintig minuten voor tijd voordat de Rotterdammers zich beloonden voor het geduld bij het slechten van de massaal opgetrokken verdediging van de thuisploeg. Aanvoerder Ron Vlaar bracht Guidetti met een splijtende dieptepass en stelling, waarna de Zweed in twee instanties De Winter wist te passeren.

 
Feyenoord had op dat moment twee hachelijke momenten voor het eigen doel achter de rug, zo redde de sterk spelende Stefan de Vrij op de doellijn na een inzet van Soufian El Hassnaoui, maar besliste kort na de openingstreffer het duel definitief. Na een counter via Cissé stuitte El Ahmadi nog op De Winter, maar de rebound was prooi voor de alerte Schaken: 0-2.
 
Het slotstuk van de middag was voor Cissé die net als vorige week tegen FC Twente zijn invalbeurt bekroonde met een treffer en zo de eindstand op 0-3 bepaalde.

 
De Graafschap – Feyenoord 0-3
Scoreverloop:
71’ 0-1 Guidetti
77’ 0-2 Schaken
90’ 0-3 Cissé
 
Scheidsrechter: Kuipers
Geel: Schaken (Feyenoord)
 
Opstellingen:
De Graafschap: De Winter; Nalbantoglu, Saeijs (86’ Sreckovic), J. Jansen, Fränkel; Vermouth (60’ A. Jansen), Kaak, El Hassnaoui, Breinburg (74’ Calvete); Poepon en De Leeuw.
Feyenoord: Mulder; Leerdam, De Vrij, Vlaar, Martins Indi (85’ Nelom); El Ahmadi, Clasie, Bakkal; Cabral (46’ Cissé), Guidetti (85’ Achahbar) en Schaken.