Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Technische staf laat Business Club zweten op Varkenoord

Zo’n 150 leden van de Feyenoord Business Club (FBC) hebben maandagmiddag een flinke inspanning geleverd op een zonnig Varkenoord. Op de velden waar ’s ochtends de selectie van Feyenoord nog een uitlooptraining afwerkte na de overwinning op De Graafschap, stond voor de FBC-leden een clinic op het programma onder leiding van de technische staf van Feyenoord, die voor deze gelegenheid werd aangevuld met Ben Wijnstekers.
De trainers hadden verschillende oefeningen voorbereid, waarvan een aantal ook regelmatig is terug te zien bij de trainingen van de eerste selectie. Zo werd er onder leiding van Giovanni van Bronckhorst een positiespel gespeeld, leidde Ronald Koeman een trap- en passoefening en had fysieke trainer Toine van de Goolberg een loopoefening uitgezet. Al deze oefeningen werden verdeeld over vijf groepen van dertig deelnemers in tweeënhalf uur tijd afgewerkt.



Hoewel de deelnemers van de clinic lang niet allemaal over hetzelfde basisniveau beschikten, hadden de trainers achteraf niets aan te merken op de instelling waarmee de oefeningen werden afgewerkt. Dat had ook alles te maken met het fanatisme waarmee de FBC-leden werden gecoacht en aangemoedigd door de trainers van Feyenoord. Koeman hamerde bijvoorbeeld voortdurend op het inspelen op het goede been.



Voor de leden van de Business Club eindigde de middag in het zonnetje op het terras van Varkenoord. Na een frisse douche werd daar onder het genot van een hapje en een drankje gezamenlijk tevreden teruggeblikt op een mooie voetbalmiddag.