Beloften komen net tekort tegen Jong Vitesse/AGOVV

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond de uitwedstrijd tegen Jong Vitesse/AGOVV met 3-2 verloren. De ploeg van coach André Hoekstra kwam op Sportpark de Walburgen in Gendt vroeg in de wedstrijd nog wel op voorsprong door een doelpunt van Andrea Fileccia, maar zag vervolgens de thuisploeg uitlopen tot 3-1. Mick van Buren zorgde kort voor tijd nog voor de aansluitingstreffer, maar de overwinning kwam voor Jong Vitesse/AGOVV niet meer in gevaar. Gill Swerts liet zich na een half uur spelen uit voorzorg vervangen met lichte klachten aan zijn achillespees.
De ploeg van coach Hoekstra kwam in de eerste twintig minuten van de wedstrijd prima voor de dag. Het elftal creëerde verschillende kansen, maar mocht zichzelf verwijten dat er daarvan slechts één werd benut. Een goede voorzet van Nayib Lagouireh belandde daarbij op het hoofd van Jason Oost, waarna Fileccia de bal het laatste zetje gaf.

Nog geen drie minuten stond de gelijkmaker al op het scorebord, met dank aan de scheidsrechter van dienst. Hij gaf een strafschop cadeau aan Jong Vitesse/AGOVV na een situatie in het zestienmetergebied waar weinig aan de hand was. Het cadeautje werd met beide handen aangepakt: 1-1.

Nadat Jong Vitesse/AGOVV halverwege de eerste helft op voorsprong kwam, zakte het spelniveau van Jong Feyenoord/Excelsior in. Pas na rust kreeg de ploeg van Hoekstra weer wat meer controle, al was de wedstrijd gespeeld toen Jong Vitesse/AGOVV twintig minuten voor tijd profiteerde van slordig uitverdedigen van de Rotterdammers.

In de slotminuut zorgde Mick van Buren nog voor de aansluitingstreffer op aangeven van Lagouireh, maar het doelpunt kwam te laat om Jong Vitesse/AGOVV nog serieus in de problemen te kunnen brengen.

Jong Vitesse/AGOVV – Jong Feyenoord/Excelsior 3-2
8’ 0-1 Fileccia
11’ 1-1 (strafschop)