Fanshop
Fanshop

Feyenoord feliciteert De Kuip met 75-jarig bestaan

Feyenoord feliciteert Stadion Feijenoord met het 75-jarig bestaan. Vandaag (dinsdag) exact 75 jaar geleden, op 27 maart 1937, werd het stadion dat in de volksmond al snel De Kuip werd genoemd, geopend met een wedstrijd tussen Feijenoord en Beerschot. De Kuip is de afgelopen 75 jaar een begrip geworden in Rotterdam en ver daarbuiten.
Er zijn in het stadion legendarische wedstrijden gespeeld, zoals meerdere zenuwslopende finales van Europacups, onvergetelijke interlands, bekerfinales en de eindstrijd van het EK in 2000. De Kuip is echter vooral bekend vanwege zijn vaste bespeler: Feyenoord.

De Rotterdamse voetbalclub beleefde in Stadion Feijenoord, zoals de voetbaltempel eigenlijk heet, haar grootste successen. Daarbij speelde de sfeer meer dan eens een beslissende rol. Als het stadion tot de laatste plek gevuld is kan De Kuip kolken zoals geen ander stadion dat kan. Elke aanwezige, tot en met de spelers op het veld aan toe, wordt op dat moment overvallen door de indrukwekkende massaliteit. Opeens lijken er dan veel meer dan 51.177 plaatsen te zijn.

Niet voor niets kende de UEFA een 5-sterrenstatus toe aan het stadion. Het betekent dat De Kuip voldoet aan de allerhoogste kwaliteitsnormen die de Europese voetbalbond stelt.
Concreet houdt de status in dat voor belangrijke internationale wedstrijden  Zo heeft het Nederlands elftal al meer dan honderd wedstrijden in De Kuip gespeeld. Inmiddels is het stadion tien keer gastheer geweest voor een finale van de Europacup I, II en III.

De Kuip heeft niet alleen een belangrijke plaats in de vaderlandse voetbalgeschiedenis, het stadion is ook vermaard om zijn grootschalige concerten. Door de jaren heen hebben de grootste artiesten uit binnen- en buitenland honderdduizenden bezoekers in extase gebracht. Van Marco Borsato tot The Rolling Stones en van Madonna tot U2. 

Nog altijd worden bezoekers van De Kuip, wel of geen voetbalfan, steevast overvallen door de emotie en het historisch besef dat inmiddels onlosmakelijk is verbonden aan dit stadion. Dat heeft voor een groot deel te maken met het gevoel dat het stadion oproept en de sfeer die er hangt. Al 75 jaar lang.

Feyenoord en De Kuip staan op verschillende manieren stil bij het jubileum van het stadion. Zo staat de komende thuiswedstrijd tegen NAC Breda helemaal in het teken van het 75-jarig bestaan van De Kuip. Tevens is er tot aan het eind van dit jaar een Jubileumtentoonstelling te zien, waar bezoekers alles te weten kunnen komen over de geschiedenis van het stadion. Dinsdagmiddag vindt er een Jubileumreceptie plaats voor genodigden. Verder zijn er vanaf deze week in de Fanshops van Feyenoord verschillende jubileumproducten verkrijgbaar, waaronder unieke glazen, mokken en ansichtkaarten. Tot slot staat Feyenoord Magazine deze maand volledig in het teken van het 75-jarig bestaan van De Kuip.