Beloften in Eindhoven te sterk voor Jong PSV

Jong Feyenoord/Excelsior heeft donderdagmiddag de inhaalwedstrijd in de eredivisie voor beloften tegen Jong PSV met 1-2 gewonnen. De ploeg van coach André Hoekstra kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een benutte strafschop van Ricky van Haaren, waarna Jong PSV nog voor rust gelijk maakte. Niels Vorthoren bezorgde Jong Feyenoord/Excelsior halverwege de tweede helft de overwinning. Jong Feyenoord/Excelsior gaat door de overwinning Jong PSV voorbij op de ranglijst. De beloften staan nu derde.
Coach Hoekstra concludeerde donderdag na afloop dat het voetbal van beide kanten niet hoogstaand was, maar zag zijn elftal desondanks een verdiende overwinning boeken. Dat dankte de ploeg vooral aan de inzet en de wilskracht waarmee gespeeld werd. ‘Zeker gezien het feit dat wij met een aantal A-junioren speelden, is dit een mooi resultaat’, zei Hoekstra.

De coach zag zijn ploeg na ruim een kwartier spelen op voorsprong komen, nadat Jan-Joost Cornelissens een strafschop had verdiend, die vervolgens benut werd door Van Haaren. Jong PSV was na het openingsdoelpunt tot aan de rust de sterkste ploeg op het veld, maar wist maar één keer te profiteren van het feit dat Jong Feyenoord/Excelsior teveel terug ging lopen.

Na rust gingen beide ploegen meer gelijk op, waarbij het voetbal niet altijd even goed verzorgd was. Dat Jong Feyenoord/Excelsior toch opnieuw op voorsprong kon komen was voor een groot deel te danken aan goed afjagen van Van Haaren. Hij stelde uiteindelijk Vorthoren in staat om Jong Feyenoord/Excelsior alsnog aan een overwinning te helpen.

‘Deze winst is een mooie opsteker voor de spelers’, stelde Hoekstra na afloop. ‘Een aantal jongens heeft uitstekend gespeeld, zeker als je bedenkt dat dit voor bijvoorbeeld Emilio Samseij al zijn derde wedstrijd in een week tijd was. Over het algemeen ben ik zeer tevreden met de werklust die ik vandaag in de ploeg heb gezien.’

Jong PSV – Jong Feyenoord/Excelsior 1-2
17’ 0-1 Van Haaren (strafschop)