Fanshop
Fanshop

Estafetteloop zaterdag om 19.37 uur van start

Feyenoord staat zaterdag rond de thuiswedstrijd tegen NAC Breda uitgebreid stil bij het 75-jarig bestaan van De Kuip. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt op verschillende feestelijke manieren aandacht besteed aan het jubileum, waarbij een duidelijke link wordt gelegd met de openingsceremonie van het stadion die op 27 maart 1937 plaats vond.
Net als 75 jaar geleden zal er een estafetteloop plaats vinden vanaf de Kromme Zandweg, waar het oude terrein van Feyenoord te vinden was, naar De Kuip. Deze symbolische loop start om 19.37 uur, verwijzend naar het jaar 1937 waarin het stadion werd geopend. Vervolgens wordt exact dezelfde route gelopen als 75 jaar geleden, door de spelers van Sportclub Feyenoord A1.
 
De route van circa vier kilometer start op de hoek van de Dynamostraat en de Motorstraat, waar vroeger de Kromme Zandweg lag. De route loopt vervolgens via de Strevelsweg, de Dordtselaan, de Putsebocht, de Putselaan, de Slaghekstraat, de Beijerlandselaan en de Laan op Zuid naar de Olympiaweg.
 
De lopers zijn tijdens de estafette te herkennen aan een speciaal tenue. Tijdens de estafette wordt een vaandel naar De Kuip gebracht. De groep lopers zal rond 20.15 uur met het vaandel bij het stadion arriveren en vervolgens een ereronde maken rond het veld. Daarna wordt het vaandel overgedragen aan de heer Frans Barzilay, die 75 jaar geleden op 10-jarige leeftijd ook deel uitmaakte van de openingsceremonie van De Kuip. Hij zal het vaandel vervolgens naar de middenstip leiden, waar een groots vuurwerk wordt ontstoken.
 
Het Feyenoord TIFO-team zal middels een speciale sfeeractie eveneens uitgebreid aandacht besteden aan de jubileum van De Kuip. Club en supporters trekken samen op om van de viering van het 75-jarig bestaan van het stadion een onvergetelijke happening te maken.
 
Feyenoord tegen NAC Breda begint zaterdag om 20.45 uur in De Kuip. Voor deze wedstrijd is nog een zeer beperkt aantal kaarten verkrijgbaar voor een beperkt aantal vakken (C, O, BB en NN). Kijk voor meer informatie en om direct kaarten te bestellen op {#HTTPSITEURL#}thuiswedstrijden.
 
Bekijk hieronder in de videospeler een terugblik op de opening van De Kuip, waarin onder meer de estafette die destijds werd gelopen is te zien.