Feyenoord onder 19 veel te sterk voor Utrecht A1

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag op bezoek bij FC Utrecht A1 fors uitgehaald. De ploeg van trainer Damiën Hertog versloeg de Domstedelingen met 1-6. Onder 17 bleef op bezoek bij FC Twente A1 steken op een 0-0 gelijkspel. Onder 15 won op bezoek bij Heerenveen/Emmen C1 overtuigend met 0-6. De topper tussen PSV C2 en Feyenoord/Excelsior O/14 bleef zonder winnaar: in Eindhoven werd het 1-1.
RUIME ZEGE VOOR ONDER 19 BIJ FC UTRECHT A1

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag met ruime cijfers van FC Utrecht A1 gewonnen. De Rotterdammers boekten in de traditioneel lastige uitwedstrijd een klinkende 1-6 zege. Elvis Manu maakte twee treffers.

‘We speelden heel goed’, was trainer Damiën Hertog lovend over het spel van zijn ploeg. ‘Daarnaast was er strijd en passie. Wat ik het mooist vond, was dat we elkaar dingen gunden. We speelden als een collectief. Daar ben ik trots op. Ik heb langs de kant echt zitten genieten; dat mag ook wel eens gezegd.’

O/19 kwam in Utrecht geen moment in de problemen. De Rotterdammers hadden constant het initiatief en kwamen al na twaalf minuten op een 0-1 voorsprong via Joey Sleegers. Daarna zorgde Jean-Paul Boëtius voor een verdubbeling van de score: 0-2.

Via twee treffers van Manu en een doelpunt van Bryan van der Laan verschafte Feyenoord/Excelsior zich voor de rust al een riante uitgangspositie. Na de 0-5 ruststand deden de Rotterdammers het in de tweede helft iets rustiger aan. Nadat Utrecht na een uur spelen een eretreffer had laten noteren, bepaalde Daan Blij de eindstand tien minuten voor tijd op 1-6.

Doordat koploper Ajax A1 met 3-1 van FC Groningen/Cambuur A1 verloor, lijkt het kampioenschap vier wedstrijden voor het einde van de competitie nog een haalbare kaart voor de Rotterdammers. Ajax heeft een voorsprong van twee punten en speelde een wedstrijd minder. ‘We komen zo toch weer een klein beetje terug in de race’, aldus Hertog.

FC Utrecht A1 – Feyenoord/Excelsior O/19 1-6
12’ 0-1 Sleegers                      60’ 1-5
24’ 0-2 Boëtius                       80’ 1-6 Blij
28’ 0-3 Manu
36’ 0-4 Manu
40’ 0-5 Van der Laan

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: De Jong; Van der Velden (82’ Gomez Niëto), Van Beek, Van Huijgevoort, Woudenberg; Knoester (55’ J. Steenvoorden), Van der Laan (78’ Ayari), Sleegers; Manu (75’ Cornelissens), Blij en Boëtius (46’ Janssen).

GELIJKSPEL MET BITTERE NASMAAK VOOR ONDER 17

Feyenoord/Excelsior onder 17 heeft zaterdag met 0-0 gelijkgespeeld bij FC Twente B1. De Rotterdammers speelden de laatste tien minuten met een man minder na een discutabele rode kaart voor Rick Karsdorp. Vlak daarvoor was een op het oog glaszuiver doelpunt van  O/17 afgekeurd.

In de eerste helft waren Feyenoord/Excelsior en FC Twente erg aan elkaar gewaagd. Aan beide kanten viel nauwelijks een kans te noteren. Dat kwam vooral door onnauwkeurigheid in het spel van de beide ploegen.

Na de pauze pakten de Rotterdammers het initiatief. Brandon Robinson en Oussama Idrissi waren dicht bij de openingstreffer, maar de aanvallers wisten hun kansen niet te benutten. Tien minuten voor tijd leek O/17 toch op voorsprong te komen. Karsdorp onderschepte een te korte terugspeelbal met een sliding en gleed de bal in het doel. In plaats van een treffer kende de arbiter echter een vrije trap aan Twente toe, omdat Karsdorp de doelman zou hebben aangevallen. Voor zijn protest kreeg Karsdorp vervolgens een rode kaart.

‘Het afkeuren van dat doelpunt leidde tot grote hilariteit, ook bij Twente’, vertelde trainer Cor Adriaanse. ‘Daar was echt niets aan de hand. Daarna krijgt Karsdorp ook nog eens rood voor zijn protest. Hij zegt dat hij niets schokkends heeft gezegd. Dit is erg teleurstellend. Als er een ploeg had moeten winnen, waren wij dat.’

FC Twente B1 – Feyenoord/Excelsior O/17 0-0

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/17: De Fockert; Ulusoy, Dekker, Lopes Cabral, Hardeveld; Yalamoglu (55’ De Vos), Kassels, Karsdorp; Thenu (72’ Elst), Robinson en Idrissi (65’ Driebergen).

ONDER 15 ZONDER PROBLEMEN VOORBIJ HEERENVEEN/EMMEN C1

Feyenoord/Excelsior onder 15 heeft zaterdag de leeftijdsgenoten van Heerenveen/Emmen C1 met 0-6 verslagen. De ploeg van trainer Jeffrey Oost profiteerde vooral in de tweede helft van het grote veldoverwicht.

‘Het was een eenzijdige wedstrijd, die zich praktisch alleen op de helft van Heerenveen/Emmen afspeelde’, zei Oost na de wedstrijd. ‘Als het zo makkelijk gaat, zou je het ook op je gemakje kunnen afdoen, maar we zijn geconcentreerd blijven voetballen.’

Feyenoord/Excelsior kwam al na zeven minuten op voorsprong toen de doelman van de thuisploeg een afstandschot van Danny van Haaren niet kon keren. Daarna bleven de Rotterdammers heersen, maar tot aan de rust werd niet meer gescoord.

In de tweede helft ging het plotseling hard. Gustavo Hamer zette O/15 na drie minuten op 0-2. Kort daarna zorgde Jari Schuurman uit een vrije trap van Van Haaren voor de 0-3 en binnen het uur was het via Van Haaren zelf 0-4.

Danny Groos kopte na iets meer dan een uur op aangeven van Faris Hammouti de 0-5 binnen, waarna het slotakkoord werd verzorgd door Schuurman: hij werkte een voorzet van Van Haaren beheerst in het doel: 0-6.

Heerenveen/Emmen C1 – Feyenoord/Excelsior O/15 0-6
7’ 0-1 Van Haaren            67’ 0-6 Schuurman
38’ 0-1 Hamer
50’ 0-3 Schuurman
55’ 0-4 Van Haaren
63’ 0-5 Groos

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15: Fabrie; Rietkerk (45’ Sonha), Koomen, Verdonk, Absalem (40’ Van der Meer); Korporaal, Hamer (40’ Schuurman), Den Hoedt; Van Haaren, El Hankouri (36’ Groos) en Deacanu (45’ Hammouti).

ONDER 14 DEELT PUNTEN MET PSV C2 IN TOPPER

Feyenoord/Excelsior onder 14 heeft zaterdag op bezoek bij PSV C2 een punt gepakt. In Eindhoven werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen de koploper. De ploeg van trainer Rob Kurvers was in de slotfase nog dicht bij de zege, maar een gelijkspel was een terechte uitslag.

Door blessures bij Tobias Elmensdorp, Shurendo Janga en Nino Roffelsen was het voor Kurvers puzzelen met de opstelling. De ploeg die de trainer het veld in stuurde begon prima aan de wedstrijd. Feyenoord/Excelsior had het betere van het spel en kwam na een kwartier spelen via een fraaie aanval op voorsprong.  Het doelpunt kwam op naam van Rashaan Fernandes.

In de tweede helft kwam PSV steeds beter in de wedstrijd en moest O/14 een tegentreffer toestaan: een afgeslagen hoekschop werd door een PSV’er onhoudbaar achter doelman Ramon ten Hove geschoten. In de slotfase had Siebe Schets een kans om Feyenoord/Excelsior alsnog naar de drie punten te schieten, maar zijn inzet werd gered.

‘Ik kan goed leven met deze uitslag’, vertelde Kurvers na het duel. ‘Vooral het spel in de eerste helft was goed. Door de omzettingen was het soms wel wat onwennig, maar het voetbal zag er goed uit.’

PSV C2 – Feyenoord/Excelsior O/14 1-1
15’ 0-1 Fernandes
46’ 1-1

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/14: Ten Hove; Bloemendaal, Bijl (60’ Seedorf), Knoester, Vliet; Sinteur, Smulder (55’ Schets), Fernandes; Tilborg (67’ De Sterke), Kongolo en Robertha (48’ Mettendaf).