Fanshop
Fanshop

Jubileum De Kuip in stijl gevierd

Feyenoord heeft zaterdag voorafgaand aan de wedstrijd tegen NAC Breda uitgebreid stilgestaan bij het 75-jarig bestaan van De Kuip. Bij de festiviteiten in De Kuip werd een duidelijke link gelegd met de opening van het stadion op 27 maart 1937. Een belangrijke rol was daarbij weggelegd voor de 85-jarige Frans Barzilay, die 75 jaar geleden bij de opening van De Kuip deel uitmaakte van de erehaag die bij opkomst van het elftal van Feijenoord stond opgesteld. Barzilay bracht onder luid applaus van een tot de nok gevulde Kuip een rood-wit vaandel, dat via een estafette door de A1 van Sportclub Feyenoord vanaf de Kromme Zandweg naar het stadion was gebracht, naar de middenstip van het veld.
Op het moment dat Barzilay samen met één van de spelers van het hoogste jeugdteam van de Sportclub de middenstip had bereikt, werd aan verschillende zijdes van het veld vuurwerk ontstoken. Juist op dat moment kwamen ook beide elftallen het veld op.

De feestelijke ceremonie werd extra luister bijgezet door dat tientallen supporters zich met metergrote vlaggen rondom het veld hadden opgesteld. Doordat ondertussen het legioen zich luid liet horen, was al voorafgaand aan het eerste fluitsignaal van de wedstrijd de ongeëvenaarde sfeer voelbaar waar de jarige Kuip patent op heeft.