Ricky van Haaren zorgt voor winst tegen Jong Heerenveen/Emmen

Guyon Fernandez heeft zich maandagavond tijdens zijn rentree bij Jong Feyenoord/Excelsior van zijn beste kant laten zien. De aanvaller zorgde op Varkenoord tijdens het duel met Jong Heerenveen/Emmen voor veel gevaar en had tijdens zijn eerste wedstrijd na vijf duels schorsing een groot aandeel in de 2-1 zege. De doelpunten van de ploeg van trainer André Hoekstra werden verzorgd door aanvoerder Ricky van Haaren en Mick van Buren.
Jong Feyenoord/Excelsior en de bezoekers waren aan elkaar gewaagd maandagavond. ‘Heerenveen was misschien wat dreigender, zonder veel echte kansen te krijgen’, zei Hoekstra na afloop. ‘Wij waren juist in zijn algemeen wat minder gevaarlijk, maar kregen juist wel de kansen. Uiteindelijk trekken wij gelukkig aan het langste eind, maar het had ook zo andersom kunnen zijn, of een gelijkspel.’

Pas een kwartier voor tijd viel de eerste treffer te noteren, toen de bezoekers op voorsprong kwamen. Jong Feyenoord/Excelsior liet zich door deze tegenslag echter niet van de wijs brengen en kwam binnen drie minuten via Van Buren op gelijke hoogte. De centrumspits gleed een voorzet vanaf rechts van Guyon Fernandez binnen.

Laatstgenoemde stond ook aan de basis van de winnende treffer in de laatste minuut van Van Haaren. De aanvaller werd door diezelfde Van Haaren vrij voor de Friese doelman gezet en werd door de sluitpost onreglementair gestopt. Feyenoords aanvoerder ontfermde zich over de buitenkans en stelde met een rake strafschop de winst veilig.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong Heerenveen/Emmen 2-1
75’0-1
78’1-1 Van Buren
90’ 2-1 Van Haaren (strafschop)

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Deckers; D. Fernández (46’ Gomez), Samsey, Van Huijgevoort, Nelom; Van Haaren, Wattamaleo, Berkvens (75’ Thong); G. Fernandez, Van Buren (80’ Boulfalfal) en Oost.