Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Jonge Feyenoorders leven zich uit tijdens geslaagd Voetbalpark

Een kleine tweeduizend jonge Feyenoord-supporters zullen woensdagavond met een grote glimlach op hun gezicht gaan slapen. Zij waren er woensdag bij toen De Kuip werd omgetoverd tot het Feyenoord Voetbalpark, wat al snel uitgroeide tot een groot succes. Tijdens het voetbalfeest waar de kinderen deelnamen aan liefst elf gave voetbalspellen, waren alle spelers van Feyenoord steeds in de buurt om ze aan te moedigen en natuurlijk om handtekeningen uit te delen.

Dat Feyenoord met John Guidetti een geweldige spits in huis heeft, werd tijdens het Voetbalpark eens te meer duidelijk. De aanvaller had doorlopend meer dan honderd Kameraadjes om zich heen, die maar wat graag een handtekening van de goalgetter wilden hebben. Enkele tientallen kinderen hadden het geluk dat zij aan het einde van de geslaagde middag mochten aanschuiven bij één van de kidspersconferenties, waar Guidetti samen met nog zo’n publiekslieveling Jordy Clasie en Otman Bakkal de show stal.



Een editie eerder was het in de officiële perszaal de beurt aan Jerson Cabral, Guyon Fernandez en Bruno Martins Indi om alle prangende vragen te beantwoorden. Martins Indi bracht de stemming er goed in door een liedje uit zijn kindertijd te zingen en een balletje hoog te houden. Op de vraag wat hij zou meenemen naar een onbewoond eiland, wist de verdediger te vertellen dat flink wat eten hem wel verstandig leek.



Tijdens de kidspersconferenties viel er niet alleen veel te weten te komen, maar ook een wedstrijdshirt te winnen. Het tricot van Cabral ging met Maikel Weijnen (10) mee naar huis in Lekkerkerk. De keeper wilde van Fernandez weten op welke positie Feyenoord zou staan als hij niet elf wedstrijden had moeten missen vanwege twee schorsingen en was daar volgens de drie spelers het origineelst mee.



Weijnen zelf wist het antwoord wel op zijn eigen vraag. ‘Eerste, zeker weten’, zei hij. De jonge Feyenoorder genoot woensdag met volle teugen in De Kuip. ‘Het Voetbalpark was al leuk, maar dit shirt maakt het helemaal mooi. Ik vind Cabral een goede speler en zijn shirt gaat aan de muur. Maar Guidetti is mijn favoriet!’