Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord onder 17 niet naar bekerfinale

Feyenoord/Excelsior onder 17 is er donderdagavond niet in geslaagd de finale van het bekertoernooi te bereiken. De ploeg van trainer Cor Adriaanse verloor na het nemen van strafschoppen van AZ B1. De wedstrijd was in een 0-0 geëindigd.
‘Natuurlijk is het een teleurstelling’, aldus Adriaanse na het duel. ‘Als je zo dicht bij de finale bent, wil je die halen ook. Maar dan hadden we die strafschoppen er gewoon in moeten schieten.’
 
De wedstrijd ging vanaf het begin gelijk op. Geen van beide ploegen kreeg grote kansen. Het spel van O/17 was onrustig, waardoor veel balverlies werd geleden. Tot grote kansen voor de bezoekers leidde dat niet.
 
In de tweede helft kregen de Rotterdammers een aantal goede kansen. Randy Elst trof na een uur de paal. Ook Ousamma Idrissi was dicht bij een treffer, maar de aanvaller miste.
 
In de strafschoppenserie misten Jesse Driebergen en Idrissi vanaf elf meter. De treffers van Robbert de Vos en  Brandon Robinson waren daardoor niet voldoende om de finale te bereiken: AZ won de reeks met 4-2.
 
Feyenoord/Excelsior O/17 – AZ B1 0-0 (2- 4 na straschoppen)
 
Opstelling Feyenoord/Excelsior O/17:  De Fockert; Ulusoy, Lopes Cabral, Dekker, Hardeveld (69’ Korporaal); Kassels, De Vos, Elst (75’ Nieuwkoop); Thenu (58’ Driebergen), Robinson en Idrissi.