Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord onder 19 veel te sterk voor NEC/FC Oss A1

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft vrijdagavond op bezoek bij NEC/FC Oss A1 flink uitgehaald. De ploeg van trainer Damiën Hertog won in Nijmegen met 1-8. Joey Sleegers scoorde vier keer namens de Rotterdammers.
Vanaf de start van het duel was duidelijk dat Feyenoord/Excelsior de betere ploeg was. De Rotterdammers domineerden het spel en gaven de thuisploeg weinig ruimte. Na een kwartier kwam O/19 op voorsprong via Sleegers.
 
Binnen het halfuur zorgden Anass Achahbar, weer Sleegers en Matthew Steenvoorden voor een zeer comfortabele 0-4 ruststand. Vooral het doelpunt van Steenvoorden viel op. Hij schoot de bal vanaf 35 meter met een fraaie boog in het doel.
 
Ondanks de ruime voorsprong, verslapte O/19 na de pauze niet. Sleegers en Elvis Manu brachten de stand op 0-6, waarna de thuisploeg iets terug deed. Treffers van opnieuw Manu en Sleegers zorgden vervolgens in de slotfase voor de 1-8 eindstand.
 
‘Net als in de wedstrijd tegen FC Utrecht van twee weken geleden is er geen uitblinker aan te wijzen’, beschouwde Hertog na. ‘Het team blonk uit. Het plezier, de gedrevenheid en de bereidheid om anderen te laten uitblinken: daar geniet je als coach enorm van.’ 
 
NEC/FC Oss A1 – Feyenoord/Excelsior O/19 1-8
Scoreverloop:
15’ 0-1 Sleegers                    60’ 0-6 Manu
19’ 0-2 Achahbar                   82’ 1-6
26’ 0-3 Sleegers                    86’ 1-7 Manu
28’ 0-4 M. Steenvoorden      90’ 1-8 Sleegers
55’ 0-5 Sleegers
 
Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19:  De Jong; Van der Velden, Van Beek, Van Huijgevoort (70’ Ayari), Woudenberg; M. Steenvoorden (60’ Van der Laan), Blij (60’ Knoester), Sleegers; Boëtius, Achahbar en Manu.